15 ruj 2015

OBJAVLJEN NOVI PRAVILNIK O PROVEDBI MJERE 01 PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 09. rujna 2015. godine u Narodnim novinama br. 96/15 Pravilnik o provedbi mjere 01 „Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja” podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti za stjecanje vještina”, tip operacije 1.1.1. „Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj” i tip operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2010.

Ovim se Pravilnikom utvrđuju način i uvjeti provedbe mjere 01 „Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti za stjecanje vještina”, tip operacije 1.1.1. „Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj” i tip operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Planirane aktivnosti u okviru tipa operacije 1.1.1. usmjerene su na pružanje osnovnog i dopunskog znanja iz područja poljoprivrede i okoliša korisnicima mjere 10 „Poljoprivreda okoliš i klimatske promjene” i mjere 11 „Ekološki uzgoj” iz Programa.

Planirane aktivnosti u okviru tipa operacije 1.1.2. usmjerene su na pružanje potrebnih znanja poljoprivrednicima o održivoj i učinkovitoj poljoprivrednoj praksi, modernizaciji i tehnološkom napretku te ekonomskoj učinkovitosti gospodarstva i marketingu.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava. Udio javne potpore u prihvatljivim troškovima iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Detaljnije možete pročitati u Pravilniku koji se nalazi u prilogu.

>> PRAVILNIK O PROVEDBI MJERE 01

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci