04 ruj 2015

OTVOREN JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA KOJE PRUŽAJU USLUGE POMOĆNIKA U NASTAVI UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU ZA 2015./2016. ŠKOLSKU GODINU

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2015./2016. školsku godinu.

VRSTA FINANCIJSKE POTPORE

Financijske potpore dodijelit će se udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za one učenike s teškoćama u razvoju kojima nije osiguran pomoćnik u nastavi u 2015./2016. školskoj godini putem natječaja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz sredstava Europskog socijalnog fonda te su njihove projektne prijave u skladu s uvjetima iz Javnog poziva.

Cilj Javnog poziva je provedbom projekata udruga osigurati potporu pomoćnika u nastavi radi neposredne pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih školskih aktivnosti, a na temelju izrađenog programa rada pomoćnika u nastavi i prema potrebama učenika s teškoćama u razvoju.

IZNOS FINANCIJSKE POTPORE
Ministarstvo planira na temelju Javnog poziva projektima udruga dodijeliti do 7.000.000,00 kuna. Najmanji iznos koji se može zatražiti je 34.875,00 kuna.

Rok za prijavu na Javni poziv je 18. rujna 2015. godine.

Opće uvjete natječaja te potrebnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećem linku: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14015&sec=1933.

Za dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica na broj tel: 621-978 ili e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci