04 ruj 2015

ODOBRENA DVA PROJEKTA IZ PODRUČJA OSIGURAVANJA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU ZA DVA OSNIVAČA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji sa stručnim službama Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca uspješno je izradila 2 projekta za prijavu na natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta vrijednog 1.931.183,74 kn „PRILIKA ZA SVE” je Koprivničko-križevačka županija, a projektom su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda za školsku godinu 2015./2016. za 39 pomoćnika u nastavi za 77 učenika iz 15 osnovnih i 6 srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije kojima je županija osnivač. Od navedenog iznosa, udio bespovratnih EU sredstava je 95%.

U okviru projekta „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA” za 2 osnovne škole i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju s područja Grada Križevaca osigurana je plaća za 19 pomoćnika u nastavi za ukupno 21 učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta je 1.103.759,00 kn, od čega udio bespovratnih EU sredstava za Grad Križevce iznosi 92%.

Oba projekta je, u suradnji sa stručnim službama Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, izradila i pripremila PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Oba navedena projekta su uspješno prošla sve faze odabira i ocjenjivanja te je na taj način sredstvima Europskog socijalnog fonda omogućeno financiranje rada pomoćnika u nastavi za učenike u osnovnim i srednjim školama kojima su osnivači Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci od listopada 2015. godine.

Osim navedena dva projekta, PORI je u posljednja dva mjeseca odobreno ukupno 6 projekata iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti oko 6 milijuna kuna, a u kojima kao projektni partner sudjeluje PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, iz domene školstva i socijalne skrbi. Time PORA nastavlja uspješan rad na pripremi i provedbi EU projekata značajnih za razvoj Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci