02 tra 2015

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ”PARTNERSHIP FOR ALL”

 

logo ESF

logo SF

 

 LPZ

U organizaciji „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja u srijedu, 01. travnja 2015. u prostorima Koprivničko-križevačke županije održane su press konferencija i početna konferencija projekta PARTNERSHIP FOR ALL. Ukupna vrijednost projekta je 31.703,71 EUR, a udio u sufinanciranju projekta od strane EU je 94,61%.

Projekt PARTNERSHIP FOR ALL odobren je u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. godina, natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”, a njegova provedba je započela 19. veljače 2015. godine. Nositelj projekta je „PORA” Razvojna agencija Podravine i Prigorja dok je partner u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje i razvoj tržišta rada u Koprivničko-križevačkoj županiji, a specifični cilj jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije sa ciljem pripreme novih razvojnih projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

Na početku konferencije prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istaknuvši značaj ovakvih inicijativa te naglasio problematiku nezaposlenosti, a osobito mladih. Nakon njega, pozdravne riječi uputio je i zamjenik župana, Ivan Pal ujedno i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, uz čije aktivnosti je projekt i usko povezan. Sve prisutne sudionike još su pozdravile ravnateljica „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija.

Radni dio konferencije započeo je prezentacijom o dosadašnjem tijeku rada i aktivnostima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje koje su održale Vesna Kuterovac i Valerija Kramar Mihalić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci. Na kraju je Senada Ranilović ispred „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja kao nositelja projekta prezentirala projekt i projektne aktivnosti.

Projektne aktivnosti obuhvaćat će: izradu strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020., 4 koordinacijska sastanka za jačanje partnerstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, 6 jednodnevnih radionica (projektnih klinika) za razvijanje i pripremu novih projektnih ideja za kandidiranje na natječaje u okviru Europskog socijalnog fonda, 1 trodnevni trening za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije na temu strateškog planiranja i PCM-a, organizaciju studijskog puta u Austriju kao primjera dobre prakse, 1 trodnevni trening za visokoobrazovane mlade nezaposlene osobe na temu PCM-a te upravljanje projektom i vidljivost.

Navedene aktivnosti provodit će se kroz 18 mjeseci, koliko je ukupno trajanje projekta.

IMG 0094 copyIMG 0122IMG 0116IMG 0143IMG 0145IMG 0160IMG 0073 copylogo EU projekt

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr .

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci