30 ožu 2015

PODUZETNICI S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PREDSTAVILI SE NA 14. PO REDU SAJMU PROIZVODI HRVATSKOG SELA

Prošlog vikenda, od 27. do 29. ožujka 2015. godine na prostoru Boćarskog doma „Zrinjevac” u Zagrebu održan je 14. po redu sajam Proizvodi hrvatskog sela.

Proizvodi hrvatskog sela je specijalizirani sajam na kojem se izlažu, promoviraju i prodaju tradicijski proizvodi hrvatskog sela – hrana, piće, rukotvorine i suveniri sa ciljem njegovanja kulture i tradicije hrvatskog sela te pružanja mogućnosti malim gospodarstvima da promoviraju i prodaju svoje izvorne proizvode, koji su na tržištu teško dostupni.

Svečano otvorenje sajma održano je u petak 27. ožujka 2015. godine na kojem se ispred organizatora obratio gospodin Damir Kovačić, direktor tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o., župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar i gospođa Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede koja je ujedno i svečano otvorila sajam na kojem se ove godine predstavilo oko 250 izlagača iz cijele Hrvatske.

Osim prodajno izložbenog dijela sajma održano je kušanje i ocjenjivanje domaćih sireva i kulenovih seka.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine je organizirala zajednički nastup izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije na kojem se predstavilo dvadeset izlagača, uglavnom proizvođača suhomesnatih i mliječnih proizvoda, vina, povrća i cvijeća te prerađevina od voća i rukotvorina od prirodnih materijala.

Izlaganje na 14. po redu sajmu Proizvodi hrvatskog sela za izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije je bilo besplatno, a troškove izložbenog prostora financirala je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

IMG 5592IMG 5602IMG 5604IMG 5603

IMG 5605 copy

IMG 5606IMG 5595

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci