30 ožu 2015

ODRŽANA EDUKACIJA ”PROGRAMI EUROPSKE UNIJE” ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Koprivničko-križevačke županije dana 27. ožujka 2015. godine u prostorima PORE održana je deseta po redu radionica na temu „Programi Europske unije”. Suorganizator i izvođač edukacije bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Radionici je prisustvovalo 30-tak sudionika, predstavnika organizacija civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cilj radionice je bio informirati organizacije civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije o aktualnim natječajima u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova, upoznati ih s metodologijom Upravljanja projektnim ciklusom (PCM metodologijom), načinom popunjavanja prijavnih obrazaca, obrazaca proračuna te pružiti konkretnu stručnu pomoć za pripremu i apliciranje EU projekata.

Ovo je bila deseta po redu radionica organizirana za civilni sektor s područja Koprivničko-križevačke županije, čime je završen ciklus navedenih ciljanih radionica. Putem ovih deset radionica koje su trajale kontinuirano od listopada 2014. godine do kraja ožujka 2015. godine, 200-tinjak predstavnika ukupno 130 organizacija civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije steklo je nova znanja i ojačalo svoje kapacitete na području pripreme i provedbe EU projekata.

Organizacijom i provedbom ovakvih ciljanih i specifičnih edukacija, PORA je direktno doprinijela jačanju civilnog sektora na području Koprivničko-križevačke županije, s dugoročnim ciljem stjecanja novih znanja i jačanja kapaciteta iz područja pripreme i provedbe projekata sufinanciranih EU sredstvima.

Sukladno interesu civilnog sektora, PORA planira održavanje novog ciklusa edukacija u 2015. godini. Sve informacije o novim terminima kao i temama edukacija vezanih uz EU fondove, PORA će objaviti na svojim web stranicama. Edukacije će se održati po formiranju grupe.

 

IMG 0057

IMG 0047

IMG 0035

IMG 0028

IMG 0025

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci