03 pro 2014

ODRŽANA SEDMA RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

CCBS

 

HU-HR

 

 

 

 

 

Danas je u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana sedma radionica za pripremu dokumenta „Strategija regionalnog razvoja prekograničnog područja” u okviru provedbe Projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY. Radionica je organizirana za sektor školstva.

Na početku radionice sve prisutne sudionike pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal te ravnateljica Melita Birčić. Marina Šandor Krznarić, projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova predstavila je ukratko sam projekt, ciljeve projekta i projektne aktivnosti PORE.

Franjo Babić, projekt menadžer za ruralni razvoj prezentirao je iskustva u provedbi Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2007.-2013. te prioritete novog Operativnog programa Mađarska – Hrvatska za razdoblje od 2014.-2020., gdje se ponajviše bazirao na četvrtu prioritetnu os, a to je obrazovanje. Ukratko je prezentirao koje su glavne ciljne skupine, prihvatljivi korisnici te specifični ciljevi Programa.

Zatim su predstavljeni podaci značajni za sektor školstva iz Analize stanja i Nacrta SWOT analize Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020., te do sada poduzete aktivnosti u izradi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020. Po održanim prezentacijama uslijedila je rasprava.

Ovo je ujedno posljednja u nizu sektorskih radionica koje je organizirala i provela PORA Razvojna agencija. Radionice su bile organizirane za Radnu grupu za izradu i izvještavanje o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. te za sektore gospodarstva, poljoprivrede, turizma, zaštićene kulturne i prirodne vrijednosti, civilni sektor i školstvo. Navedenim radionicama ukupno je prisustvovalo stosedamnaest polaznika s područja Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4740IMG 4742IMG 4765IMG 4788

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EU copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci