19 stu 2014

ODRŽANA PETA RADIONICA U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

 

CCBS

HU-HR

 

 

 

 

U srijedu, 19. studenoga 2014. godine u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je peta radionica za pripremu dokumenta „Strategija regionalnog razvoja prekograničnog područja” u okviru provedbe Projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY. Radionica je organizirana za zaštićene kulturne i prirodne vrijednosti.

Na radionici je Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje održala prezentaciju o ciljevima projekta i projektnim aktivnostima PORE, iskustvima u provedbi Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2007.-2013. i prioritetima novog Operativnog programa Mađarska – Hrvatska za razdoblje od 2014.-2020. s naglaskom na Prioritetnu os 2 Održivo korištenje kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Predstavljeni su podaci vezani za kulturne i prirodne vrijednosti iz Analize stanja Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020., te do sada poduzete aktivnosti u izradi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020.

Nakon toga je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar prezentirala zaštićena područja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Predstavnice Državnog zavoda za zaštitu prirode Katja Jelić i Ivana Ilijaš održale su prezentacije na temu NATURA 2000 područja s posebnim osvrtom na Koprivničko-križevačku županiju i Mjere Programa ruralnog razvoja s posebnim osvrtom na NATURA 2000 područje.

Nakon održanih prezentacija uslijedila su pitanja sudionika i kratka rasprava.

Radionici su nazočili predstavnici Koprivničko-križevačke županije, jedinica lokalne samouprave, Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, Savjetodavne službe, Hrvatskog šumarskog instituta, Hrvatskih voda te ekoloških udruga s područja Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4511IMG 4520IMG 4537IMG 4550

EU

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci