14 stu 2014

ODRŽANA ČETVRTA RADIONICA U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

CCBS

HU-HR

 

 

 

 

 

U četvrtak, 13. studenog 2014. godine u prostoru hotela Picok u Đurđevcu održana je četvrta radionica za pripremu dokumenta „Strategija regionalnog razvoja prekograničnog područja” u okviru provedbe Projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY. Radionica je organizirana za sektor turizma.

Na radionici je Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje održala prezentaciju o ciljevima Projekta i projektnim aktivnostima PORE, iskustvima u provedbi Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2007.-2013. i prioritetima novog Operativnog programa Mađarska – Hrvatska za razdoblje od 2014.-2020. Naglašeno je kako u novom Operativnom programu turizam nije planiran kao zaseban prioritet već se turistički projekti realizirati unutar prioritetnih osi gospodarski razvoj, održivo korištenje kulturnih i prirodnih vrijednosti i suradnja. Također, poduzetnici će biti prihvatljivi prijavitelji i moći će samostalno prijavljivati projekte.

Predstavljeni su podaci vezani za turizam iz Analize stanja i Nacrta SWOT analize Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020., te do sada poduzete aktivnosti u izradi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period 2014.-2020.

Radionici su nazočili poduzetnici iz sektora turizma, predstavnici gradskih turističkih zajednica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Koprivnica, LAG-a „PODRAVINA” i LAG-a „PRIZAG”.

IMG 4420IMG 4422

 

 

 

 

 

EU

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci