27 lis 2014

JAVNI POZIV MINISTARSTVA GOSPODARSTVA ZA RAZVOJ GOSPODARSKOG OKRUŽENJA I INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKIM I GOSPODARSKIM ZONAMA

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu razvoja gospodarskog okruženja i infrastrukture kroz razvoj elektroenergetskih sustava u poduzetničkim i gospodarskim zonama u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prioritet ovog javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave unaprijede uvjeti za privlačenje investicija, jača konkurentnost hrvatskog gospodarstva, razvija industrija i malo i srednje poduzetništvo te poveća zaposlenost.

Ciljevi ovoga javnog poziva su:
– Razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture;
– Unaprjeđenje infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama;
– Privlačenje i promocija investicija i pozitivnog investicijskog okruženja.

Javni poziv namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su osnivači poduzetničke ili gospodarske zone.

Prijavu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje imaju osnovanu poduzetničku ili gospodarsku zonu, predviđenu prostorno-planskim dokumentima.

Namjena sredstava: isključivo za opravdane troškove vezane uz razvoj infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Pod infrastrukturom se prvenstveno podrazumijeva proizvodnja, prijenos, distribucija i potrošnja električne energije te ostala infrastruktura potrebna za obavljanje poduzetničke i gospodarske djelatnosti.

Iznosi, intenzitet pomoći i način isplate: Najveći iznos bespovratnih sredstava može iznositi 400.000,00 kuna. Od ukupno prihvatljivih troškova može se odobriti najviše 75% prihvatljivih troškova.

Dodijeljena sredstva predstavljat će iznos od 75% sredstava koje će podnositelj prijave morati opravdati u 100% iznosu.

U okviru javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti samo jedna potpora.

Javni Poziv je otvoren zaključno do 22. studenog 2014. godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i pripadajući Obrazac za prijavu, možete pronaći na slijedećem linku: http://www.mingo.hr/page/javni-poziv-za-razvoj-gospodarskog-okruzenja-i-infrastrukture-u-poduzetnickim-i-gospodarskim-zonama.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona: 048/621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci