14 lis 2014

NOVA PRILIKA ZA PODUZETNIKE U KINI – POZIV NA SUDJELOVANJE U MISIJI ZA RAST

Nakon uspješne misije za Zeleni rast u Kini s potpredsjednikom Antoniom Tajani i povjerenikom Potočnikom koja je održana u periodu od 18. do 19. srpnja 2013. godine, zamjenik direktora Opće uprave za poduzetništvo i industriju, Antti Peltomäki voditi će tehničku Misiju za rast u Chengdu, u Kini, koja će se održati od 21. do 23. listopada 2014. godine.

Ciljevi ovog posjeta odnosno misije su:

– promicanje održivog i inkluzivnog rasta u EU-u i Kini;

– pomoć europskim tvrtkama, a posebno malim i srednjim poduzećima da djeluju na međunarodnom tržištu iskorištavanjem poslovnih mogućnosti u Kini;

– promicanje EU-Kina industrijske suradnje u ciljanim sektorima sudjelovanjem na poslovnim razgovorima s lokalnim poduzetnicima.

Identificirani su slijedeći sektori prema specifičnim interesima europskih i kineskih industrija:

– zaštita okoliša;

– obnovljivi izvori energije;

– biotehnologija;

– moderna poljoprivreda (uključena ekološka poljoprivreda, kvaliteta hrane i sigurnosti R & D na poljoprivredne znanosti i tehnologije);

– zrakoplovstvo;

– ICT.

Namjera Misije je sastanak političkih predstavnika na visokoj razini, ključnih industrijskih čelnika i lokalnih poduzetnika.

Misija će se održati u suradnji s IX EU-Kina sajmu poslovno tehnološke suradnje gdje je već bilo održano više od 10.000 bilateralnih sastanaka s jednom trećinom uspješnih dogovora. Očekuje se da će IX sajam prikupiti od 800 do 1000 predstavnika malih i srednjih poduzeća, klastera, poslovnih udruga, R & D institucija i tijela državne uprave. IX sajam EU-Kina Business&Technology suradnje organizira inovacijski centar EU projekta (EUPIC), član Europske poduzetničke mreže odgovorne za zapadnu Kinu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Misiji za bilateralne sastanke mogu se registrirati i prijaviti putem slijedećih linkova:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/daniel-calleja/asia/china/registration-form_en.htm

https://www.b2match.eu/ninth-eu-china-cooperation-fair

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci