25 srp 2014

OBAVIJEST O OTVORENOM POZIVU ZA PRIJAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U PROGRAM EUROSTARS

Obavještavamo Vas da je objavljen poziv za prijavu projektnih prijedloga u Eurostars – program za istraživanje i razvoj. Eurostars je zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije kojim upravlja EUREKA program.

Potencijalni prijavitelji su mala i srednje velika poduzeća koja se bave razvojno–istraživačkim aktivnostima. Ne postoje tematska ograničenja, a projekti se mogu aplicirati za bilo koje tehnološko područje pod uvjetom da imaju civilnu svrhu te da obuhvaćaju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluga. Kao i kod individualnih EUREKA projekata osnovni kriterij sudjelovanje je minimalno dvije zemlje članice programa Eurostars, a nositelj projekta treba biti istraživačka tvrtka (R&D performing SME), dok ostali partneri mogu biti mala i srednje velika poduzeća. Barem 50% ukupnih projektnih troškova vezanih uz aktivnosti R&D moraju ostvariti mala ili srednja R&D poduzeća (R&D performing SMES), no taj postotak ne može uključivati troškove podugovaranje. Prema hrvatskim nacionalnim pravilima, znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt s hrvatske strane kao dodatni partner na projektu.

Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu Eurostarsa iznosi najviše 50% udjela hrvatskog partnera na projektu ili maksimalno 150.000 EUR, ovisno što je manje za trajanje projekta do tri godine. Partneri iz drugih zemalja dobivaju potporu sukladno pravilima i procedurama u njihovim zemljama.

Projekti Eurostarsa financiraju se iz državnog proračuna Republike Hrvatske za program EUREKA. Zaduženo tijelo za provedbu programa u Hrvatskoj je HAMAG-BICRO koje pruža financijsku potporu prihvatljivim projektima u skladu sa slijedom na krajnjoj rang-listi evaluacijskog odbora prema važećim prethodno ustanovljenim nacionalnim pravilima financiranja. Na temelju rezultata evaluacije i raspoloživih sredstava HAMAG-BICRO natjecatelju daje ponudu financiranja.

Projekti se prijavljuju isključivo putem Internet stranice www.eurostars-eureka.eu kroz registraciju i popunjavanjem on-line obrasca prijave i slanja propisanih aneksa, a hrvatski natjecatelji su dužni dostaviti dokumentaciju na nacionalnu evaluaciju u HAMAG-BICRO prema uputama dostupnima na adresi: www.bicro.hr/index.php/eurostars. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 11. rujna 2014. godine do 20:00 h.

Cjelokupni tekst natječaja kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na slijedećem linku: http://www.hamaginvest.hr/objavljen-poziv-za-prijavu-projektnih-prijedloga-u-program-eurostars/

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci