16 srp 2014

OBJAVLJEN POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA USMJERENIH SMANJENJU I PREVENCIJI SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI SOCIJALNO OSJETLJIVIH SKUPINA

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina.

Cilj poziva je integracija u život zajednice socijalno osjetljivih skupina te regionalna pokrivenost projekata prevencije socijalne isključenosti u RH.

Poziv se sastoji od 4 prioritetna područja:
1. Projekti usmjereni smanjenju socijalne isključenosti beskućnika;
2. Projekti usmjereni prevenciji socijalne isključenosti azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom, te njihovih obitelji;
3. Projekti usmjereni prevenciji socijalne isključenosti starijih osoba;
4. Projekti usmjereni podršci posvojiteljima.

Prihvatljive aktivnosti su slijedeće: neposredan rad s korisnicima, zapošljavanje najmanje jedne mlade nezaposlene osobe odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, savjetodavne usluge, edukativne aktivnosti, individualni i grupni rad s korisnicima, usluge usmjerene na prevenciju i podršku korisnicima, različite radionice te volonterske aktivnosti.

Ukupno raspoloživa vrijednost u okviru ovog poziva je 5.500.000,00 kn. Vrijednost projektnih prijedloga mora se kretati između minimalno 50.000,00 i maksimalnno 150.000,00 kn. Poziv pokriva do 100% prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje djeluju najmanje jednu godinu i koje su ciljno usmjerene za rad sa socijalno osjetljivim skupinama. Prihvatljivi partneri su organizacije civilnog društva, strukovne udruge i komore, javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave, lokalne i regionalne razvojne agencije, zadruge te međunarodne (međuvladine) organizacije. Partnerstvo na projektima nije obavezno, ali je prihvatljivo (nositelj te maksimalno četiri partnera su prihvatljiva).

Projekt se mora provoditi na području Republike Hrvatske te je poželjno da obuhvaća nekoliko mjesta na području županije. Maksimalno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 22. kolovoza 2014. godine.

Natječajna dokumentacija dostupna je na slijedećoj web adresi: http://www.mspm.hr/djelokrug_aktivnosti/udruge_humanitarna_pomoc_i_volonterstvo/udruge/natjecaji_za_udruge/poziv_za_prijavu_projekata_udruga_usmjerenih_smanjenju_i_prevenciji_socijalne_iskljucenosti_socijalno_osjetljivih_skupina.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci