18 lip 2014

ODRŽANA PRVA RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

logo common cross border

IPA logo

 

 

  

 

 

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u utorak, 17. lipnja 2014. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici održana je Prva radionica za pripremu dokumenta „Strategija regionalnog razvoja prekograničnog područja” u okviru provedbe projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY.

Projekt je odobren u okviru trećeg javnog poziva IPA programa prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska 2007.-2013., a njegova provedba započela je 01. veljače 2014. godine. Glavni korisnik u projektu je mađarska županija Somogy, projektni partneri su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorje i Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije, a Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija imaju status partnera suradnika. Ukupna vrijednost projekta je 114.201,47 EUR, a sve aktivnosti trebaju se odraditi u vrijeme trajanja projekta koje iznosi 16 mjeseci.

Navedena radionica je prva od ukupno sedam analitičkih radionica predviđenih projektnim aktivnostima čija je svrha prikupljanje podataka neophodnih za kvalitetnu pripremu buduće Strategije regionalnog razvoja prekograničnog područja. Na početku radionice je Ida Kovač, projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova, ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja sve prisutne upoznala sa ciljevima i projektnim aktivnostima.

Aktivnosti na provedbi ovog projekta provodit će se usklađeno s procesom izrade Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. u kojem PORA ima ulogu regionalnog koordinatora. Slijedom navedenog radionici su nazočili članovi Radne grupe za izradu i izvješćivanje o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. godine, te predstavnici Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

EU logoIMG 3061IMG 3060

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci