28 velj 2014

ISKORAK U INFORMIRANJU HRVATSKE POSLOVNE ZAJEDNICE – PREDSTAVLJENA PRVA ČETIRI TEMATSKA MINI VODIČA ZA PODUZETNIKE

logo bizZAGREB, 28. veljače 2014. – Mali i srednji poduzetnici od danas mogu lakše doći do informacija.

U sklopu II. faze projekta „BIZimpact”-Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice, Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je četiri mini vodiča za male i srednje poduzetnike: Zaštita tržišnog natjecanja i državne potpore, Zaštita intelektualnog vlasništva, Sigurnost hrane i Norme za industrijske proizvode.

Mini vodiči donose najaktualnije informacije s navedenih područja, prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu, liste najčešćih pitanja i odgovora, popise najvažnijih propisa te popis institucija i izvora na kojima mali i srednji poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije.

Predstavljajući mini vodiče, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je da su aktivnosti u sklopu projekta BIZimpact dio sveobuhvatnog programa Ministarstva s ciljem poboljšanja podrške i dijaloga s malim i srednjim poduzetnicima. Moje kolege i ja zadnja dva tjedna predstavljamo novi Poduzetnički Impuls za 2014. godinu, program namijenjen stotinama poduzeća iz cijele Hrvatske s planiranim ukupnim proračunom od 1,26 milijardi kuna. Unutar tri prioriteta oformljeno je deset mjera na koje poduzetnici mogu prijaviti svoje projekte i aktivnosti za korištenje bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros izjavio je kako Ministarstvo poduzetništva i obrta ima otvorena vrata za sve hrvatske male i srednje poduzetnike te im poručio: želimo čuti Vaše stavove, uključiti Vas u proces dijaloga i zajedno s Vama raditi naunapređenju Vašeg poslovanja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

U predstavljanju mini vodiča sudjelovali su predstavnici: Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatskog zavoda za norme, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Voditelj projektnog tima Ricardo Pinto izrazio je zadovoljstvo izlaskom četiri mini vodiča, zahvalio se svim predstavnicima institucija koji su sudjelovali u njihovom nastanku te najavio skori izlazak još petnaest novih mini vodiča, koji su rezultat poduzetničkih potreba i suradnje i rada stručnjaka s različitih područja.

Glavni korisnik projekta „BIZimpact” je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MINPO), a ostali korisnici su: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski savez zadruga (HSZ). Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost i Vlade RH u iznosu od 1,5 mil. EUR, i traje 24 mjeseca, od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine.

Projekt provodi tvrtka Pohl Consulting & Associatesu konzorciju s Altair Asesores, Pinto Consulting i West Midlands Enterprise.

DSC 1016 copyNL 20140228 06 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci