29 svi 2013

USPJEŠNO ODRŽANA I DRUGA DVODNEVNA EDUKACIJA ZA TRENERE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS 2

U okviru provedbe projekta EU Compass 2 uspješno je održana i druga dvodnevna edukacija za trenere tj. članove projektnih timova i predstavnike potpornih institucija i organizacija iz Hrvatske koji su odgovorni za pružanje informacija o raspoloživim sredstvima EU.

Dvodnevna edukacija je u organizaciji projektnog partnera REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurja na temu PRAG-a (Praktični vodič kroz procedure ugovaranja pomoći EU i trećim zemljama) održana je dana 28. i 29. svibnja u Svetom Martinu na Muri.

PRAG je dokument koji Europska komisija primjenjuje u svim postupcima i pravilima za nabavu i ugovaranje sa zemljama koje se financiraju iz zajedničkog proračuna Europske unije. Također se primjenjuje na projekte financirane iz pretpristupnih fondova Europske unije i to umjesto pravila o javnoj nabavi zemlje korisnice. Polaznici radionice izrađivali su natječaje sukladno natječajnim procedurama iz PRAG-a te im se na temelju praktičnih primjera nastojalo ukazati na najčešće pogreške pri provođenju javnih nabava u okviru EU projekata.

Dvodnevnim edukacijama prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera: HGK Županijske komore Varaždin, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurja te mađarskih partnera Poduzetničkog centra županije Somogy i Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva te pridruženi partner u projektu Obrtničko učilište POUKA iz Koprivnice.

Trenerima su edukacije bile vrlo korisna te će im stečeno iskustvo znatno pomoći pri održavanju nadolazećih edukacija i pripremi budućih prijavitelja za apliciranje projekata na strukturne fondove.

Projekt EU Compass2 odobren je za sufinanciranje u okviru trećeg natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Cilj projekta je unapređenje razine znanja u području pripreme i provedbe EU projekata iz pretpristupnih i strukturnih fondova EU, a s dugoročnim ciljem stvaranja EU regije znanja.

Vrijednost projekta je 135.026,13 EUR, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

eu compass2_trening_1eu compass2_trening_2eu compass2_trening_3eu compass2_trening_4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci