27 svi 2013

NATJEČAJ MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE ZA DODJELU NEPOVRATNIH NAMJENSKIH SREDSTAVA KAPITALNE POMOĆI ZA POTICANJE RAZVOJA I ODRŽIVOSTI PRERADE DRVA I PROIZVODNJE NAMJEŠTAJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2013. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za dodjelu nepovratnih namjenskih sredstava kapitalne pomoći za poticanje razvoja i održivosti prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za 2013. godinu.

Predmet Natječaja je dodjela financijskih sredstava Ministarstva poljoprivrede za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 50.000.000,00 kuna za poticanje razvoja i održivosti prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske.

Nepovratna namjenska sredstva kapitalne pomoći isključivo se dodjeljuju za opravdani trošak novog investicijskog ulaganja koji do datuma podnošenja prijave na ovaj Natječaj nije plaćen te koji će biti realiziran i dobivena sredstva opravdana ovome Ministarstvu zaključno do 31. ožujka 2014. godine.

Podnositelj prijave može prijaviti samo jedan opravdani trošak po samo jednoj od sljedećih kategorija državne potpore:

1. Potpore za male i srednje poduzetnike,

2. Regionalne potpore.

Na Natječaj se mogu prijaviti isključivo proizvodna trgovačka društva, zadruge i obrti koji ostvaruju dobit/dohodak s proizvodnim programom, ne uslužnim, a koji čini glavni ili pretežiti udjel u godišnjem ukupnom prihodu, registrirane djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 („Narodne novine”, broj 58/2007) u područjima: Prerada drva, proizvodnja proizvoda od drva i pluta (C16); Proizvodnja namještaja (C31) i Tehničko ispitivanje i analiza (M71.2) – trgovačka društva neposredno povezana s preradom drva i proizvodnjom namještaja.

Na Natječaj se može prijaviti predstavnik međusobno povezanih poslovnih subjekata od kojih su minimalno tri s registriranom djelatnosti C16 ili C31, a čiji je zajedničkih rezultat finalni proizvod navedenih djelatnosti.

Rok za podnošenje prijave na Natječaj je 21. lipnja 2013. godine.

Sve potrebne informacije o Natječaju, kao i tekst Natječaja možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mps.hr/default.aspx?id=9296.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci