13 svi 2013

ODRŽANI 17. PO REDU DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Najznačajnija sajamska manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji u našoj županiji, Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održana je 11. i 12. svibnja 2013. godine na već tradicionalnoj lokaciji na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Organizatori manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, dok je Ministarstvo poljoprivrede bilo pokrovitelj 17. po redu poljoprivrednog sajma Dani travnjaka.

Sajam je svečano otvorio župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren u subotu u 10,00 sati dok su se prisutnima obratili gospodin Darko Sobota, predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, obnašateljica dužnosti gradonačelnika i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice gospođa Vesna Želježnjak i saborski zastupnik i načelnik Općine Gola gospodin Stjepan Milinković.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima su bili saborski zastupnici, predstavnici institucija, gradova i općina te brojni poljoprivredni proizvođači, nakon čega je uslijedilo nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te kulturno umjetnički program. Po prvi put predstavila se Konjogojska udruga „Bilogorski rendžeri” s konjičkim igrama.

U nedjelju je program započeo tradicijskim prikazom ručne košnje Zavičajne udruge VRBNO – Koprivnica iz Koprivnice, nakon čega je uslijedilo posebno atraktivno natjecanje u ručnoj košnji, a Srednja gospodarska škola Križevci priredila je prikaz cijepljenja voćaka.

Od ukupno 20 natjecatelja, ove su godine prvo mjesto podijelila dva kosca, Dragutin Grobenski iz Jagnjedovca i Petar Ritoša iz Hlebina, drugo je mjesto pripalo Josipu Sambolu iz Koprivnice, dok je treće mjesto osvojio Zdravko Krnjak iz Jagnjedovca.

Već tradicionalno i ove je godine održan kup mladih uzgajivača – Bambino kup u okviru kojeg su mladi uzgajivači iz Podravine i Prigorja predstavili svoje vještine u vođenju teladi.

Tijekom oba dana sajma održavao se konjički turnir u preponskom jahanju Croatia Cup, a novina ovogodišnjeg sajma bila je izložba fotografija polaznika osnovnih škola i dodjeljivanje nagrada za najuspješnije fotografije.

U okviru sajma i ove godine predstavili su se izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina.

dt2013 1dt2013 2dt2013 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci