06 svi 2013

NAJAVA 17. POLJOPRIVREDNOG SAJMA DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja 2013. godine na već tradicionalnoj lokaciji na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Ovogodišnji Dani travnjaka održat će se 17. godinu za redom u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Poljoprivredne savjetodavne službe, Srednje gospodarske škole Križevci, Hrvatske poljoprivredne agencije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, HGK Županijske komore Koprivnice, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na Danima travnjaka ove će se godine predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina. Osim izložbeno prodajnog karaktera, Sajam će ponuditi mnoštvo edukativnog, zabavnog i kulturnog sadržaja.

Sajam započinje svečanim otvorenjem u subotu u 10,00 sati, nakon čega će uslijediti nagrađivanje najboljih poljoprivrednih proizvođača, kulturno umjetnički program te svečano potpisivanje ugovora između Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske poljoprivredne agencije.

U nedjelju program započinje tradicijskim prikazom ručne košnje, nakon čega slijedi tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji. Na istom prostoru će učenici Srednje gospodarske škole Križevci prikazivati način cijepljenja voćaka.

Posebno je zanimljiv kup mladih uzgajivača – Bambino kup koji se u okviru Dana travnjaka održava već tradicionalno, a na kojem će sudjelovati djeca koja će pokazati svoje vještine u vođenju teladi. Sudionici Bambino kupa bit će prigodno nagrađeni, nakon čega slijedi i nagrađivanje najboljih fotografija djece polaznika osnovnih škola.

Tijekom oba dana sajma u vremenu od 11,00 do 18,00 sati održavat će se konjički turnir i prezentacija konjogojske udruge „Bilogorski rendžeri”.

Pozivamo sve žitelje Koprivničko-križevačke županije da posjete ovogodišnji 17. po redu poljoprivredni sajam Dani travnjaka.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci