21 ožu 2013

INVESTrategy

investrategy

Projekt INVESTrategy odobren je za sufinanciranje u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Projekt INVESTrategy  imao je za opći cilj povećati priljev izravnih stranih ulaganja u pogranično područje hrvatskih županija – Međimurske, Varaždinske i  Koprivničko-križevačke županije te mađarske županije Zala. Također, ciljevi projekta bili su jačanje kapaciteta lokalnih eksperata za privlačenje izravnih stranih ulaganja, definiranje odgovarajućih i učinkovitih alata za promociju investicijskih potencijala pograničnog područja te jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave za komunikaciju s potencijalnim investitorima.

Glavni korisnik projekta bila je REDEA regionalna razvojna agencija Međimurje d.o.o. Projektni partneri bili su AZRA Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o., PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gospodarska i industrijska komora županije Zala iz Mađarske.

Projektne aktivnosti obuhvaćale su: organizaciju studijskog putovanja u jedinice lokalne samouprave s najboljom praksom u privlačenju inozemnih ulaganja, organizaciju jednodnevne radionice sa stručnjakom za privlačenje inozemnih ulaganja namijenjene članovima projektnih timova i zaposlenicima županija u cilju jačanja vlastitih kompetencija u privlačenju inozemnih ulaganja. Projektni timovi ujedno su provodili analizu situacije i prikupljali ulazne podatke nužne za kreiranje marketinške strategije te su angažirali marketinškog stručnjaka koji im je pomogao u kreiranju atraktivne marketinške strategije s naglaskom na privlačenje inozemnih ulaganja i pregledom ključnih sektora s najvećim investicijskim potencijalom. Organizirane su  i dvije jednodnevne radionice za lokalne vlasti kako bi unaprijedili svoje kapacitete za privlačenje inozemnih ulaganja (na slijedeće teme: promocija investicijskih potencijala, planiranje i opremanje poslovnih zona, komunikacija s potencijalnim investitorima, briga o postojećim investitorima). Završna konferencija projekta bila je organizirana kao događanje s ciljem promicanja ulaganja, promocije investicijskog potencijala prekograničnog područja i predstavljanja mogućnosti za suradnju postojećih tvrtki i investitora. U okviru projekta kreirna je web stranica i promo materijali nužni za kvalitetno prezentiranje prekogranične regije budućim investitorima.

Trajanje projekta je bilo 12 mjeseci, a ukupna vrijednost 166.179,78 EUR-a, dok je proračun PORE iznosio 13.782,50 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci