21 velj 2013

NAJAVA ODRŽAVANJA TREĆE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA LAG-a „PODRAVINA“ I PRVE REDOVITE SJEDNICE SKUPŠTINE LAG-a „PODRAVINA“

Predsjednik LAG-a „PODRAVINA” Branko Sobota sazvao je treću sjednicu Upravnog odbora i prvu redovitu sjednicu Skupštine LAG-a „PODRAVINA”. Na sjednicama će se razmatrati nacrt Lokalne razvojne strategije LAG-a „PODRAVINA” za razdoblje 2013. i 2014. godine. Izradu Lokalne razvojne strategije koordinirala je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a u procesu izrade održano je ukupno 9 radionica s predstavnicima javnog, gospodarskog i civilnog sektora. Na radionicama su sudionici raspravljali o sadašnjem stanju na području LAG-a kroz SWOT analizu, odnosno analizu prednosti, slabosti, prilika i prijetnji, zatim su zajednički utvrđivali viziju razvoja LAG područja, te ciljeve i mjere koji trebaju dovesti do ostvarenja te vizije. Sva tri sektora pokazala su izniman interes za izradu ovog važnog strateškog dokumenta tako da je na radionicama sudjelovalo više od 150 sudionika.

Prihvaćanje Lokalne razvojne strategije od strane Skupštine LAG-a „PODRAVINA” jedan je od osnovnih preduvjeta za prijavu LAG-a na natječaj za Mjeru 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja” unutar IPARD programa, koji će prema najavama Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi biti otvoren od 01. ožujka do 01. travnja 2013. godine.

Na dnevnom redu Skupštine je i izmjena Statuta LAG-a „PODRAVINA” obzirom da su nakon Osnivačke skupštine koja je održana 15. listopada 2012. godine LAG-u pristupile nove članice. Skupština će razmatrati i Izvješće o radu LAG-a „PODRAVINA” za 2012. godinu i Plan rada za 2013. godinu.

Sjednica Upravnog odbora održat će se 25. veljače 2013. godine, u 19,00 sati, u prostorijama Općine Kalinovac, dok će se Skupština održati 26. veljače 2013. godine, u 19,00 sati, u Društvenom domu u Kalinovcu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci