21 velj 2013

ODRŽAN SEMINAR „KAKO PROVODITI EU PROJEKT“

Dana 18., 19. i 20. veljače 2013. godine, u okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo” za 2012. godinu Ministarstva poduzetništva i obrta, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u svom prostoru organizirala seminar za poduzetnike u fazi rasta i razvoja na temu: „Kako provoditi EU projekt”.

Kroz tri dana trajanja seminara, poduzetnicima su kroz teoriju i praksu prezentirane sljedeće teme: Vještine potrebne za uspješnu provedbu projekata; Upoznavanje s dijelovima grant ugovora i ugovornim obvezama, planiranje i koordinacija provedbe projekata; Upravljanje partnerskim odnosima; Upravljanje proračunom projekta; Pravila izvješćivanja i vođenja dokumentacije; Rad odbora za ocjenjivanje, izrada podugovora, provedba podugovora; Načela javne nabave po EU pravilima; Izrada natječajne dokumentacije za usluge i opremu; Procedure izmjene ugovora, komunikacija s donatorom.

Nakon svakog teorijskog dijela seminara, slijedio je i praktični dio za same polaznike, na kojemu su poduzetnici kroz vježbe u grupama dobili mogućnost da savladaju i bolje razumiju samu proceduru provođenja EU projekata i tako budu uspješniji pri povlačenju EU sredstava.

Seminaru je prisustvovalo petnaest malih i srednjih poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije, od kojih je većina njih prethodno prisustvovala na seminaru „Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretpristupnih fondova” i tako dobila cjelovitu i kompletnu sliku i usvojila nova znanja iz područja osmišljavanja, pisanja i provedbe EU projekata.

Izvođači seminara bili su predstavnice i tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba.

Završetkom ove edukacije, završio je i posljednji seminar u okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo” za 2012. godinu, Ministarstva poduzetništva i obrta.

MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_1MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_2MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_3MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_4MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_5MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_6MINPO Seminar_Kako_provoditi_EU_projekt_7

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci