11 velj 2013

POZIV ZA IZLAGANJE NA 12. PO REDU SAJAMSKOJ PRIREDBI „PROIZVODI HRVATSKOG SELA“

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja započela je s pripremama organiziranja zajedničkog nastupa izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije koji će se predstaviti na ovogodišnjoj 12. po redu sajamskoj priredbi Proizvodi hrvatskog sela koja će se održati 22., 23 i 24. ožujka 2013. godine na prostoru jezera Bundek u Zagrebu.

Sajamska manifestacija Proizvodi hrvatskog sela je specijalizirana sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju tradicijski proizvodi hrvatskog sela – hrana, piće, rukotvorine i suveniri.

Osim tradicionalnih izložbi, ovogodišnji Sajam će ponuditi i 7. izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup, ocjenjivanje izloženih proizvoda, pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela te bogat kulturno-umjetnički program.

Očekuje se da će se na ovogodišnjem Sajmu predstaviti oko 350 proizvođača iz svih dijelova Hrvatske te će Sajam posjetiti oko 20.000 posjetitelja.

Cilj Sajma je omogućiti posjetiteljima kušanje i kupnju tradicijskih domaćih proizvoda, pomoći proizvođačima hrvatskih tradicijskih proizvoda u promociji i prodaji njihovih proizvoda, obogatiti domaću turističku ponudu atraktivnom manifestacijom na kojoj strani turisti mogu upoznati okuse i mirise Hrvatske i dio njezinog kulturnog naslijeđa kroz proizvode kućne radinosti, tradicijskih obrta te nastupe kulturno-umjetničkih društava, kao i upoznavanje predškolske i školske djece s hrvatskim tradicionalnim proizvodima te hrvatskim pasminama domaćih životinja.

Pozivamo poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije koji se žele predstaviti tradicijskim proizvodima da se prijave za sudjelovanje i izlaganje na 12. po redu sajamskoj priredbi Proizvodi hrvatskog sela.

Za sve izlagače s prostora Koprivničko-križevačke županije, troškove izložbenog prostora financirat će PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Za prijavu i sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji na broj telefona: 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci