15 velj 2013

ODRŽAN SEMINAR NA TEMU “KAKO OSMISLITI I NAPISATI PROJEKT TE DOBIVATI SREDSTVA IZ PRETPRISTUPNIH FONDOVA”

Dana 12., 13. i 14. veljače 2013. godine, u okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo” za 2012. godinu Ministarstva poduzetništva i obrta, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u svom prostoru organizirala seminar za poduzetnike u fazi rasta i razvoja, na temu: „Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretpristupnih fondova”.

Kroz protekla tri dana trajanja seminara, poduzetnicima su prezentirane sljedeće teme: Uvod u fondove EU i mogućnosti za financiranje EU fondovima (pregled programa IPA, programa i natječaja za financiranje projekata EU fondovima koji su otvoreni Hrvatskoj, upoznavanje s konceptom strukturnih fondova i kohezijskim fondom, tumačanje natječaja poziva za dostavu projektnih prijedloga, razumijevanje EU projekata na primjerima), logički okvir projekta (metoda projektnog ciklusa, analize koje prethode izradi projekta, analiza problema, analiza ciljeva, analiza strategije, izrada logičke matrice, upoznavanje detaljne natječajne dokumantacije, osnove izrade projektne aplikacije, tehnike i alati za izradu projekta, izrada koncepta projektne ideje kroz relevantnosti ideje i okvirni raspored aktivnosti), zatim izrada detaljnih aktivnosti i proračuna projekta, analiza rizika, održivost projekta, izrada plana financiranja i tijeka sredstava te razumijevanje uvjeta prihvatljivosti troškova.

Poduzetnici će ujedno 22. veljače 2013. godine imati priliku svoje projektne ideje osobno razraditi s djelatnicima PORE i putem e-mail konzultacija s predavačima na seminaru i na taj način dobiti komentare, naputke kao i vrijedne sugestije vezane uz projektne prijedloge za buduće prijave na raspoložive natječaje.

Seminaru je prisustvovalo 30-ak malih i srednjih poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije, koji su pohađali seminar radi jačanja vlastitih kapaciteta kako bi dodatnim znanjem bili spremniji za pripremu projekata za buduće strukturne fondove.

Izvođači seminara bili su predstavnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba.

Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_1Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_2Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_3Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_4Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_5Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_6Kako osmisliti_i_napisati_EU_projekt_7

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci