11 sij 2013

POZIV ZA UKLJUČIVANJE U HRVATSKI KLASTER KONKURENTNOSTI ZA DRVNO-PRERAĐIVAČKI SEKTOR

U cilju jačanja konkurentnosti, jačanja regionalne prednosti i inovacija Ministarstvo gospodarstva i Agencija za investicije i konkurentnost  pokrenuli su inicijativu za osnivanje prva tri pilot klastera konkurentnosti: drvno-prerađivački, prehrambeno-prerađivački  i automobilski sektor.

Osnovni cilj osnivanja klastera konkurentnosti je izrada zajedničke strategije razvoja ciljanog  sektora  te definiranje zajedničkih strateških projekata koji će imati za cilj  jačanje izvrsnosti industrije, izgradnju tehnološke platforme i realizaciju znanstveno-istraživačkih projekata putem korištenja EU fondova, a sa svrhom jačanja konkurentnosti navedenih sektora.

Hrvatski klaster konkurentnosti  za drvno-prerađivački sektor osnovati će se kao udruga, a članstvo će biti besplatno.

Redoviti članovi temeljem članka 8.  stavka 3. Prijedloga Statuta budućeg klastera mogu biti:

  • pravne osobe čija je djelatnost iz drvno-prerađivačkog sektora
  • poslovni klasteri i zadruge čija je djelatnost iz područja drvno-prerađivačkog sektora
  • profesionalne organizacije, trgovačka društva, javne ustanove ili udruženja koje svojim radom pridonose jačanju konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora
  • znanstveno-istraživačke institucije čije je područje djelovanja vezano uz drvno-prerađivački sektor
  • jednice lokalne ili područne (regionalne) samouprave na čijem području djeluju pravne osobe iz područja drvno-prerađivačkog sektora.

Rok za podnošenje Zahtjeva za iskaz interesa za članstvo u Udruzi HRVATSKI KLASTER KONKURENTNOSTI DRVNO-PRERAĐIVAČKOG SEKTORA je 17. siječnja 2013. godine, a dostavlja se na e-mail: [email protected] ili u AIK – Agenciju za investicije i konkurentnost, BCI, Miramarska 24, 10 000 Zagreb te na znanje u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na e-mail: [email protected].

Za sve dodatne   informacije i pitanja oko popunjavanja Zahtjeva za iskaz interesa za članstvo u Udruzi Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora možete kontaktirati voditeljicu Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja Gordanu Kotarščak na tel:  621-978 ili e-mail: [email protected].

Dokumenti:

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci