12 pro 2012

ODRŽAN SEMINAR U ĐURĐEVCU NA TEMU “UDRUŽIVANJEM DO USPJEHA (KLASTERI)”

Dana 10. i 11. prosinca 2012. godine, u okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo” za 2012. godinu Ministarstva poduzetništva i obrta, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u prostoru Gradske Vijećnice Grada Đurđevca organizirala seminar za poduzetnike u fazi rasta i razvoja na temu „Udruživanjem do uspjeha”.

Kroz protekla dva dana, koliko je seminar trajao, poduzetnicima su prezentirane teme Prednost i važnost klastera, Koristi koje donosi klaster, Usluge klastera, Faktori uspjeha te praktični primjeri: Primjeri razvoja, Studija slučaja, Klaster Slavonska Jabuka, EuVita Cluster, Razmišljanje o razvoju klastera.

Prisutnim poduzetnicima, a kojih je najviše dolazilo iz Udruge pčelara Bagrem iz Đurđevca te iz sektora voćarstva, osobito su bila važna i zanimljiva praktična iskustva predstavnika EuVita Clustera, gospodina Zvonimira Novaka.

EuVita Cluster je organiziran kao udruga, ciljem razvoja, povećanja konkurentnosti i izvoza proizvoda i usluga malog i srednjeg poduzetništva, prerađivača voća, povrća i ljekovitog bilja u regiji, a prema strukturi članstva EuVita Cluster obuhvaća šire područje više županija: Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku županiju.

Sudionici seminara su na temelju prezentiranih aktivnosti EuVita Clustera izrazili zadovoljstvo načinom obrade ove teme, budući da ih je seminar potaknuo na daljnju zajedničku suradnju i razmišljanje o važnosti udruživanja kako bi mogli biti konkurentni i ravnopravno sudjelovati na velikom EU tržištu, koje se uskoro otvara.

Izvođač seminara bilo je Obrtničko učilište POUKA iz Koprivnice, dok je predavačica bila gospođa Sanja Ostroški.

MINPO Seminar_Klasteri1MINPO Seminar_Klasteri2MINPO Seminar_Klasteri3MINPO Seminar_Klasteri4MINPO Seminar_Klasteri5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci