04 pro 2012

ODRŽANA 3. RADIONICA „WEB TRGOVINA – MOGUĆNOSTI TRGOVANJA PUTEM INTERNETA“

Dana 03. prosinca 2012. godine u okviru provedbe projekta “e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” Ministarstva poduzetništva i obrta, u dvorani PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je 3. radionica na temu “Web trgovina – mogućnosti trgovanja putem interneta”.

Predavač na radionici bila je gospođa Robertina Zdjelar, certificirani trener e-poslovanja, a radionici su prisustvovali poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije. Gospođa Zdjelar  prisutne je upoznala sa pojmom web trgovina, koje su njezine prednosti i značajke, kao i mogućnosti koje se mogu realizirati putem takvog servisa. Istaknula je što je sve potrebno za njegovu implementaciju te je uz to predstavila i zakonski okvir kojim se regulira trgovina putem interneta.

Nakon toga predstavljeni su različiti alati za izradu web trgovine, a posebno je objašnjen alat Summer Cart alat kao korisnički orijentirano rješenje za web trgovinu. Sam alat je modularan  te je time lako prilagodljiv velikom broju korisnika i jednostavan za korištenje.

Tijekom radionice sudionici su aktivno sudjelovali u diskusijama o  mogućnostima i potrebama korištenja web trgovine te  o vlastitim iskustvima onih koji imaju web stranicu.

Na kraju radionice poduzetnici su imali mogućnost na računalima isprobati probnu verziju Summer Cart alata u kojem su mogli samostalno kreirati vlastitu web trgovinu, kreirati vlastite proizvode, opisivati njihove specifikacije, dodavati ih u pojedine klase proizvoda, izvršiti probnu kupnju, pregledavati izvješća o trgovanju i drugo, što je svakako bilo interesantno onim poduzetnicima koji razmišljaju o uvođenju web trgovine u svoje poslovanje.

webtrg2webtrg1webtrg5webtrg4webtrg3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci