19 stu 2012

NAJAVA NATJEČAJA U OKVIRU FP7 – REGPOT PROGRAMA, ERA CHAIRS

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava korisnike da će se krajem 2012. godine objaviti pilot natječaj u okviru FP7 – REGPOT programa, ERA Chairs s indikativnim proračunom u iznosu od 12 milijuna €.

Cilj ERA Chairs natječaja je podizanje istraživačke učinkovitosti znanstvenih institucija s dokazanim potencijalom za istraživačku izvrsnost na međunarodni nivo.

Natječaj će pružiti potporu aktivnostima koje omogućuju strukturne promjene u institucijama koje trebaju osigurati razvoj kompetitivnog istraživačkog okružja i povoljne uvjete za vrhunske istraživače, sukladno Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu novačenja istraživača.

Uspješne institucije će dobiti financijska sredstva za pokrivanje troškova ERA chairs holder-a i njegovog istraživačkog tima, troškove istraživanja, kao i troškove vezane za aktivnosti koje su u funkciji implementacije ERA načela.

Odabrani ERA Chair holder treba biti izniman, prepoznati stručnjak/stručnjakinja u svom znanstvenom polju s liderskim potencijalom koji će uspostaviti tim znanstvenika za izvođenje strukturnih promjena u instituciji.

Odabrane institucije će se obvezati na provođenje mjera koje će osigurati strukturne promjene i kroz mobilizaciju drugih financijskih sredstava, bilo nacionalnih/regionalnih ili sredstava iz strukturnih/predpristupnih fondova.

Prihvatljivi prijavitelji su znanstveno istraživačke institucije iz tzv. konvergirajućih i udaljenih regija (cijela Hrvatska je konvergirajuća). Pet projekata ERA Chairs će biti financirano (maksimalno jedan projekt po državi).

Pilot natječaj će biti objavljen krajem 2012 godine.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048/621-978 te e-mail [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci