26 ruj 2012

SVEČANO POTPISANI UGOVORI O SURADNJI ZA OSNIVANJE UDRUGE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE LAG PODRAVINA

U srijedu, 26. rujna 2012. godine u prostoru Koprivničko-križevačke županije, Antuna Nemčića 5 u Koprivnici upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o suradnji za osnivanje lokalne akcijske grupe LAG Podravina kojem su prisustvovali predstavnici dvanaest jedinica lokalne samouprave, predstavnici Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na početku, prisutne je prigodno pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota napomenuvši značaj ovakvog oblika partnerstva u osmišljavanju zajedničkih projekata koji za cilj imaju poboljšanje uvjeta života i jačanje gospodarstva u ruralnim sredinama, te je čestitao prisutnima na dosadašnjem trudu pri osnivanju Lag-a Podravine.

Prisutne je pozdravila i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić.

Gospođa Birčić je kroz prezentaciju „Predstavljanje LAG-a Podravina i daljnji koraci u osnivanju LAG-a” podsjetila prisutne na sve dosadašnje aktivnosti koje su prethodile ovom svečanom činu, mogućnosti sufinanciranja aktivnosti LAG-ova putem Mjere 202 IPARD programa „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja” namijenje upravo za sufinanciranju aktivnosti LAG-ova te je predstavila i predstojeće aktivnosti LAG-a Podravina potrebne pri prijavi na natječaj za Mjeru 202 IPARD programa.

Jedinice lokalne samouprave koje su se priključile inicijativi za osnivanje LAG-a Podravina su prethodno na općinskim ili gradskim tijelima usvojile Ugovor o suradnji za osnivanje lokalne akcijske grupe LAG Podravina te su donijele odluku o pristupanju LAG-u Podravina. Ugovor o suradnji za osnivanje lokalne akcijske grupe LAG Podravina potpisali su:

gradonačelnik Grada Đurđevca gospodin Slavko Gračan,

zamjenik načelnika Općine Gola, gospodin Marko Horvat,

načelnik Općine Ferdinandovac, Branko Kolar, prof.,

načelnik Općine Novigrad Podravski, Mladen Mađer,

načelnik Općine Kloštar Podravski, Marijan Debeljak,

načelnik Općine Novo Virje, Branko Mesarov,

načelnik Općine Podravske Sesvete, Ivan Derežić,

načelnik Općine Molve, Stjepan Fosić,

načelnik Općine Kalinovac, Branko Sobota,

načelnik Općine Virje, Mirko Perok,

načelnik Općine Hlebine, Hrvoje Gaži,

načelnik Općine Drnje, Slavko Loth.

Potpisivanjem Ugovora o suradnji stvoreni su preduvjeti za daljnje aktivnosti , a jedna od narednih je sazivanje osnivačke Skupštine LAG-a Podravina koje je najavljeno za 15. listopada.

 

LAG1 26092012 LAG2 26092012

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci