24 ruj 2012

PORA NAZOČILA OBILJEŽAVANJU DANA EUROPSKE SURADNJE

Dana 21. rujna 2012. godine PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prisustvovala je obilježavanju Dana Europske suradnje, koji se održao na graničnom prijelazu Gola, a u organizaciji Grada Koprivnice i mađarskog Grada Nagykanisze.

Grad Nagykanisza i Grad Koprivnica ujedno su i Gradovi prijatelji.

Dan europske suradnje svečano je otvorio dogradonačelnik Grada Nagykanisze, a uvodni govor je održala gđa Helena Hečimović, savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnice Grada Koprivnice, koja je ujedno i moderirala ovaj događaj.

Cilj ovog obilježavanja bio je ukazati na sličnosti koje postoje između gradova partnera, kao i mogućnosti za daljnjom suradnjom kroz provedbe novih projekata.

Obilježavanju Dana europske suradnje nazočila su i djeca iz Dječjeg vrtića Gola, Osnovne škole Ždala i Dječjeg vrtića Somogy, koji su svojim nastupom uveličali ovu svečanost te predstavnici biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice, biciklističkog kluba iz Kaposvara i predstavnici MUP-a.

Obilježavanjem ovogodišnjeg Dana europske suradnje željelo se ukazati na to kako ne postoje granice između Gradova prijatelja i kao su mogućnosti za daljnju suradnju zaista velike.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci