07 ruj 2012

ODRŽANA PREZENTACIJA MJERE 302 IPARD PROGRAMA I MJERA POTICANJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom u četvrtak, 06. rujna 2012. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici održala prezentaciju o mogućnostima financiranja projekata u okviru Mjere 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” IPARD programa, dok su predstavnici Koprivničko-križevačke županije predstavili aktualne javne pozive na području poticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na početku prezentacija prisutne su pozdravili ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije gospodin Denis Maksić.

Nakon početnih pozdrava, gospodin Franjo Babić je ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavio Mjeru 302 kroz predstavljanje Javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstva iz IPARD programa za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” i Pravilnika o provedbi Mjere 302, dok je gospođa Zdenka Marić predstavnica Koprivničko-križevačke županije predstavila aktualne javne pozive na području poticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prezentacija je održana povodom objave četvrtog po redu natječaj za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru IPARD programa, a okupila je tridesetak poduzetnika – potencijalnih korisnika ovih mjera te predstavnika institucija i jedinica lokalne samouprave.

Mjera 302 obuhvaća dodjelu bespovratnih sredstva za niz djelatnosti razvrstanih u slijedeće prihvatljive sektore:

a) sektor ruralnog turizma;

b) sektor tradicijskih obrta;

c) sektor slatkovodne akvakulture;

d) sektor usluga;

e) sektor prerade na poljoprivrednim gospodarstvima;

f) sektor obnovljivih izvora energije.

Za apliciranje na Mjeru 302 zainteresirani su brojni poljoprivrednici, ali i poduzetnici iz drugih djelatnosti koji žele dopuniti dosadašnju proizvodnju novom djelatnošću ili povećati kapacitete postojeće djelatnosti.

Nakon završetka prezentacija prisutni su postavljali brojna pitanja, a naročito o mogućnostima ulaganja u obnovljive izvore energije i ruralni turizam.

ipard302 1ipard302 2ipard302 3ipard302 4ipard302 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci