07 ruj 2012

NATJEČAJ ZA ORGANIZIRANJE STUDIJSKIH POSJETA U OKVIRU PROGRAMA ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA RAZDOBLJE OD RUJNA 2013. DO LIPNJA 2014. GODINE

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je natječaj za organiziranje studijskih posjeta u okviru programa za cjeloživotno učenje u Republici Hrvatskoj za razdoblje od rujna 2013. do lipnja 2014. godine – organiziranje studijskih posjeta za stručnjake i donositelje odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju.

Studijski posjeti namijenjeni su osobama odgovornima za razvoj politika obrazovanja i osposobljavanja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini i ostalim stručnjacima iz područja obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj studijskih posjeta je omogućiti stručnjacima i donositeljima odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju:

– bolje razumijevanje specifičnih aspekata obrazovnih politika i tema koje su zajedničke zemljama sudionicama Programa za cjeloživotno učenje;

– razmjenu iskustava i informacija;

– jačanje protoka informacija među zemljama sudionicama Programa za cjeloživotno učenje.

Studijske posjete mogu organizirati ustanove ili organizacije koje djeluju na području općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, podučavanja nastavnika, ustanove koje djeluju na lokalnoj ili regionalnoj razini, a bave se obrazovanjem, sindikati ili udruge poslodavaca, a koji svoja postignuća žele podijeliti s kolegama iz Europe.

Studijski posjeti traju od 3 do 5 dana, a okupljaju 10 do 15 sudionika iz zemalja članica Programa za cjeloživotno učenje. Za sudionike predstavljaju mogućnost za diskusiju, razmjenu informacija i primjera dobre prakse.

Krajem siječnja 2013. godine svi će posjeti biti objavljeni u Katalogu studijskih posjeta.

Europska komisija preko nacionalnih agencija daje financijsku potporu sudionicima studijskih posjeta koja je namijenjena pokrivanju troškova putovanja i života.

Rok za prijavu na natječaj traje do 01. listopada 2012.

Sve dodatne informacije oko samog natječaja, kao i postupka prijave možete pronaći na slijedećem linku: http://www.mobilnost.hr/nio.php?n=148.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci