06 ruj 2012

USPJEŠNO ZAVRŠENA PROVEDBA POTPROGRAMA II. „PRIPREMA LOKALNIH PROJEKATA NA POTPOMOGNUTIM PODRUČJIMA“ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

S održanom sjednicom Županijskog partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije PORA Razvojna agencija privela je kraju provedbu Potprograma II. „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima” koji je sastavni dio Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sjednica Županijskog partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije održana je u srijedu, 05. rujna 2012. godine u 10,00 sati u Koprivnici, s ciljem potvrde Liste prvenstva prijavljenih projekata u okviru poziva za iskaz interesa objavljenog na web stranici PORE tijekom srpnja 2012. godine. PORA Razvojna agencija kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije bila je zadužena za cjelokupnu provedbu navedenog Potprograma u okviru kojeg su prihvatljive jedinice lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije mogle prijaviti projektne prijedloge za izradu projektne dokumentacije u svrhu izgradnje objekata poslovne, turističke i kulturne infrastrukture te infrastrukture vezane uz zaštitu okoliša i razvoj ljudskih resursa, a koji će se u budućnosti moći prijaviti na strukturne fondove EU. Ukupni raspoloživi fond financijskih sredstava po pozivu za iskaz interesa bio je 810.191,50 kuna.

Na sjednici Županijskog partnerskog vijeća ravnateljica PORE Melita Birčić dala je pregled svih dosadašnjih aktivnosti provedenih u okviru navedenog Potprograma te je također prezentirala prikupljene projektne prijedloge koji se nalaze na Listi prvenstva, sastavljenoj nakon održane administrativne i kvalitativne provjere projektnih prijedloga. Prisutni članovi jednoglasno su potvrdili predloženu Listu prvenstva, dok završnu potvrdu o odabiru i financiranju predloženih projekata donosi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

partnersko vijece_1partnersko vijece_2partnersko vijece_3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci