05 ruj 2012

POZIV NA NATJEČAJ ZA PROGRAM ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE ZA 2013. GODINU

Europska komisija i Agencija za mobilnost i programe EU objavile su Poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu.

Program omogućuje osobama bilo koje dobi – učenicima, studentima, nastavnicima, nenastavnom osoblju, stručnjacima u strukovnom obrazovanju, kao i svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje žele usavršavati svoja znanja i sposobnosti – sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja. Program ujedno potpomože razvoj sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi kroz aktivnosti koje uključuju međunarodnu suradnju u vidu razmjena, studijskih posjeta te umrežavanja.

Za Republiku Hrvatsku, odnosno za projekte međunarodne suradnje u okviru Programa za cjeloživotno učenje u 2013. godini okvirno je planirano oko 63.8 mil. kuna.

Program se dijeli na četiri potprograma, u okviru kojih se financiraju projekti na različitim razinama obrazovanja i osposobljavanja: Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju.

Natječaj je otvoren za sudjelovanje svim institucijama iz Republike Hrvatske, u suradnji s međunarodnim partnerima.

Poziv na natječaj kao i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr. U tijeku je priprema nacionalnog Poziva na natječaj, dok su sve dodatne informacije kao i rokovi za prijavu na natječaj za navedene programe dostupni na: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=634.

Agencija će kao i svake godine organizirati seminare za potencijalne prijavitelje čiji je cilj pružanje stručne potpore prilikom prijave na natječaj. Podrobnije obavijesti o mjestu održavanja, dnevnom redu i načinu prijave na seminar bit će dostupne naknadno na internetskim stranicama Agencije: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=415.

Također, Agencija planira organizirati tzv. webinare (interaktivne prezentacije putem interneta) kako bi sigurala odgovarajuće infomiranje potencijalnih prijavitelja koji nisu u mogućnosti sudjelovati na seminarima. O datumima održavanja webinara i načinu prijave Agencija će obavijestiti naknadno.

Više detalja o Programu za cjeloživotno učenje možete pronaći na mrežnoj stranici www.mobilnost.hr.

Za sve upite možete se obratiti na neku od niže navedenih adresa elektroničke pošte, ovisno o potprogramu Vašeg interesa: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected].

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978,  ili putem e-maila:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci