11 srp 2012

PROJEKTI IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE DOBIILI TEHNIČKU POMOĆ ZA PRIPREMU POTREBNE DOKUMENTACIJE ZA PRIJAVU PROJEKATA NA STRUKTURNE FONDOVE EU

U utorak, 10. srpnja 2012. godine u prostorima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Zagrebu održano je svečano potpisivanje Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći za regionalne razvojne projekte prijavljene u okviru MATRA 2010 programa navedenog ministarstva.

Potpisivanju sporazuma su ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar gospodin Branko Grčić, zamjenik ministra Jakša Puljiz,  pomoćnik ministra Venko Ćurlin sa suradnicima dok su ispred korisnika sporazume potpisali predstavnici županija, gradova te razvojnih agencija u Hrvatskoj.

Ispred NUTSII regije Sjeverozapadna Hrvatska koja je na program MATRA 2010 za dodjelu tehničke pomoći prijavila dva zajednička regionalna projekta potpisivanju su nazočili predstavnici NUTSII regije Sjeverozapadna Hrvatska – Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Koprivničko-križevačka, Zagrebačka županija i Grad Zagreb, a Sporazum je ispred regionalnog koordinatora za Koprivničko-križevačku županiju potpisala ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

potpis sporazuma1Sporazum o tehničkoj pomoći omogućava korištenje stručne pomoći odnosno konzultantskih usluga za razradu projektne dokumentacije za ukupno 32 projekta javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture na razini cijele Hrvatske, a s ciljem prijave istih na buduće strukturne fondove EU.

Odobreni projekti za dobivanje tehničke pomoći uključuju i dva projekta s područja Koprivničko-križevačke županije koji čine sastavni dio dvaju regionalnih razvojnih projekata na NUTSII razini Sjeverozapadne Hrvatske: „Stvaranje preduvjeta za održivu podršku razvoju konkurentnosti gospodarstva i za daljnji razvoj tehnološke infrastrukture u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj” i „Regija digitalnih muzeja – očuvanje kulturne i povijesne baštine korištenjem novih tehnologija u prezentaciji i međunarodnoj promociji regije Sjeverozapadna Hrvatska”.

potpis sporazuma2

U okviru tehničke pomoći za dva odobrena projekta na NUTSII razini izradit će se potrebna projektna dokumentacija koja će, sukladno potrebama svake zasebne komponente projekta u svakoj županiji, uključivati sljedeće: razradu investicijskog ciklusa (procjena investicije i plan izrade projektne dokumentacije – tehnička i opća, tj. izrada projektnog zadatka za projektanta); savjetovanje i pomoć nositelju projekta u razradi projekta (izrada specifičnih analitičkih podloga, definiranje obuhvata projekta, dionika, ciljeva i aktivnosti projekta, nacrt proračuna, definiranje rezultata, opis relevantnosti i održivosti projekta, itd.) te izradu studije izvedivosti i analize troškova i koristi.

Budući da se početak provedbe korištenja tehničke pomoći očekuje tijekom srpnja i kolovoza 2012. godine, PORA je u petak, 13. srpnja 2012. godine s potencijalnim korisnicima tehničke pomoći s područja Koprivničko-križevačke županije održala inicijalni sastanak. Na sastanku su bili prisutni predstavnici Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Grada Đurđevca, Koprivničkog poduzetnika d.o.o. i Muzeja Grada Koprivnice kojima je prezentiran Sporazum o dodjeli tehničke pomoći kao i svi daljnji koraci u razradi projektnih prijedloga za prijavu na strukturne fondove EU.

tehpom1tehpom

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci