05 tra 2012

U TIJEKU PRIPREME ZA 16. PO REDU POLJOPRIVREDNI SAJAM DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2012. GODINE

U četvrtak, 05. travnja 2011. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 2. sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Grada Koprivnice, Hrvatske poljoprivredne komore, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijske komore Koprivnica, Hrvatske poljoprivredne agencije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Srednje gospodarske škole Križevci i Konjičkog kluba Koprivnica, čime su nastavljene pripreme za održavanje 16. po redu poljoprivrednog sajama Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Dani travnjaka 2012. godine održat će se u subotu 12. svibnja i nedjelju 13. svibnja 2012. godine u Koprivnici na koprivničkom sajmištu, a županija partner ovogodišnjeg sajma bit će Virovitičko-podravska županija.

Sajam će započeti svečanim otvorenjem u subotu u 10,00 sati.

Osim izložbe poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina, ovogodišnji Sajam nudi i okrugli stol na temu ekološke poljoprivrede.

Program u nedjelju započinje tradicijskim prikazom ručne košnje, nakon čega slijedi tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji.

Posebno je zanimljiv Bambino kup koji se u okviru Dana travnjaka održava već peti put po redu, a u kojem djeca pokazuju svoje vještine u vođenju teladi.

Na ovogodišnjem sajmu proglasit će se i najbolji radovi djece vrtićke dobi, nagradit će se najbolje izrađeni herbariji učenika sedmih razreda osnovnih škola, a nagradit će se i najbolji i najveći proizvođači mlijeka i mesa.

Tijekom oba dana sajma u vremenu od 10,30 do 18,00 sati održavat će se konjički turnir Croatia cup i izložba malih životinja.

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka se kroz petnaestogodišnji kontinuitet održavanja profilirala u značajnu specijaliziranu sajamsku priredbu na području stočarske, ratarske, voćarske, vinogradarske, ekološke i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, ali i malog i srednjeg poduzetništva, a od ove godine manifestaciju operativno organizira županijski Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam.

Sve aktivnosti oko pripreme događanja na koprivničkom sajmištu u punom su tijeku, te pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci