05 tra 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA KOJE SE BAVE PROBLEMIMA I ZADOVOLJAVANJEM POTREBA HRVATSKIH BRANITELJA S INVALIDITETOM I HRVI IZ DOMOVINSKOG RATA

Ministarstvo branitelja objavilo je javni poziv za prijavu projekata udruga iz domovinskog rata koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz domovinskog rata.

Cilj ovog natječaja jest osnažiti suradnju Ministarstva branitelja s udrugama u provedbi vladine politike promicanja vrijednosti Domovinskog rata, te ostvarivanja prava i interesa branitelja i stradalnika Domovinskoga rata.

Prioriteti ovog natječaja su:

– Promicanje vrijednosti Domovinskog rata;

– Socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz Domovinskog rata.

Prioritet: Promicanje vrijednosti Domovinskog rata

Moguće aktivnosti: izdavačka djelatnost na tematiku Domovinskog rata, aktivno sudjelovanje udruga u radu međunarodnih veteranskih i drugih asocijacija i u radu međunarodnih konferencija, sudjelovanje na međunarodnim skupovima kojima je cilj unapređenje medicinske skrbi o osobama s visokim stupnjem tjelesnog oštećenja.

U okviru ovog programskog područja, projekt mogu prijaviti: udruge čije je primarno djelovanje usmjereno na područje zaštite interesa i skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i koje su registrirane u Republici Hrvatskoj.

Iznos ukupne potpore aktivnostima iz ovog natječajnog područja iznosit će 1.500.000,00 kuna. Predviđenim iznosom financirat će se do 30 potpora, a raspon iznosa potpore kretat će se između 20.000,00 kuna i 400.000,00 kuna, ovisno o vrsti projekta.

Trajanje projekta: do 12 mjeseci. Iznimno, trajanje pojedinih projekata koji se odnose na izdavačku djelatnost vezanu uz Domovinski rat može biti do 16 mjeseci.

Prioritet: Psihološko i socijalno osnaživanje i podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja s invaliditetom i HRVI iz domovinskog rata

Moguće aktivnosti: radne terapije, rekreativne radionice, izložbe i aukcije, sportske i druge aktivnosti usmjerene na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a u funkciji psihosocijalne rehabilitacije, edukativna predavanja i skupovi kojima je cilj razmjena iskustava i pružanje novih informacija o zdravstvenoj rehabilitaciji i medicinskoj skrbi o HRVI iz Domovinskog rata visokog stupnja tjelesnog oštećenja, održavanje okruglih stolova i edukativnih tribina za pružanje potpunije informacije o mogućnostima i korištenju raspoloživih društvenih resursa koji će pridonijeti uključivanju HRVI iz Domovinskog rata u društvene tijekove.

U okviru ovog programskog područja, projekt mogu prijaviti: udruge čije je primarno djelovanje usmjereno na područje zaštite interesa i skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koje su registrirane u Republici Hrvatskoj.

Iznos ukupne potpore aktivnostima iz ovog natječajnog područja iznosit će 3.591.723,43 kuna. Predviđenim iznosom financirat će se do 30 potpora, a raspon iznosa potpore kretat će se između 30.000,00 kuna i 700.000,00 kuna, ovisno o vrsti projekta.

Trajanje projekta: do 12 mjeseci.

Javni poziv otvoren je do 02. svibnja 2012. godine.

Cjelokupan tekst natječaja možete pronaći na web stranici Ministarstva branitelja http://branitelji.hr/aktualni-natjecaji/natjecaj-za-udruge-koje-se-bave-problemima-branitelja-s-invaliditetom, a za sve ostale informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048/621-978 te e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci