05 ožu 2012

Održana završna konferencija po projektu „e-POSLOVANJE“

Predstavljen prvi hrvatski priručnik za e-poslovanje

ZAGREB, 1. ožujka 2012. – Na završnoj konferenciji projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” svečano su predstavljeni rezultati dvogodišnjih aktivnosti, među kojima i prvi hrvatski priručnik za implementaciju e-poslovanja.

Projekt „e-Poslovanje”, prvi je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije u Hrvatskoj koji je imao za cilj poboljšati konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva putem podizanja razine osviještenosti i upotrebe elektroničkog poslovanja (e-business) i elektroničkog trgovanja (e-commerce).

Glavni korisnik projekta bilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta i 10 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske koje su odabrane temeljem natječaja i mali i srednji poduzetnici.

Otvarajući konferenciju, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, rekao je kako će Ministarstvo poduzetništva nastaviti s pružanjem podrške razvoju e-poslovanja u Hrvatskoj pokretanjem besplatnog servisa usluga na cloud tehnologiji namijenjenih start-up tvrtkama, što će izravno utjecati na smanjenje troškova i povećanje efikasnosti novoosnovanih tvrtki.

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj izjavio je kako posljednjih godina svjedočimo velikim promjenama u svijetu zahvaljujući prodoru novih tehnologija. Vandoren je napomenuo kako je od 1995. godine produktivnost tvrtki u Europi porasla za 50% zbog rasta u ICT sektoru.

Prema riječima Leszeka Jakubowskog, voditelja projektnog tima, tijekom 22 mjeseca educirano je 115 trenera e-poslovanja, dok je na informativnim seminarima i radionicama u sklopu projekta sudjelovalo preko 1.200 polaznika.

Prema riječima Suzane Vračević, voditeljice projekta u Ministarstvu poduzetništva i obrta, projekt e-poslovanje će nastaviti poduzetnički potporni centri, koji će sljedeće tri godine provoditi besplatne edukacije o upotrebi e-poslovanja za sve zainteresirane tvrtke. Tome će pomoći i prvi hrvatski priručnik za trenere e-poslovanja, koji je danas predstavljen na konferenciji.

eposlovanje 106eposlovanje 035eposlovanje 040eposlovanje 062eposlovanje 101

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci