02 ožu 2012

NAJAVA 6. SAJMA POSLOVA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

Na području Koprivničko-križevačke županije, u Đurđevcu, 29.03.2012. održati će se 6. Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PS Križevci, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

Ove godine pažnju sudionika želimo usmjeriti na važnost predstavljanja kompetencija s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola, te osobama koje žele graditi svoju karijeru.

Posjetitelji imaju priliku:

  • Uspostaviti komunikaciju i predstaviti se poslodavcima,
  • Prikupiti informacije i kandidirati se za radna mjesta,
  • Predati svoju zamolbu i životopis poslodavcu,
  • Procijeniti vlastite kompetencije u skladu sa zahtjevima poslodavaca,
  • Saznati više o procesu izbora zaposlenika i važnosti pripreme za razgovor s potencijalnim poslodavcem, te primjerima mobilnosti radne snage u prekograničnom području Mađarska – Hrvatska
  • Provjeriti koje su mogućnosti obrazovanja i usavršavanja znanja i vještina na području Koprivničko-križevačke županije,
  • Provjeriti mogućnosti koje nudi računalni program Moj Izbor,
  • Saznati više o potrebama na tržištu rada.

U sklopu Sajma poslova planirana su slijedeća događanja:

  • Otvorenje Sajma poslova
  • Predstavljanje poslodavaca i institucija na pultovima
    Na Sajmu poslova 2012. predstaviti će se poslodavci, koji će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove budućeg zapošljavanja.
    Obrazovne ustanove i institucije koje su uključene kao partneri povezane su sa tematikom zapošljavanja i razvoja karijere, a na Sajmu poslova će predstavljati aktivnosti svojih institucija koje utječu na mogućnosti obrazovanja, zapošljavanja ili samozapošljavanja.
  • Okrugli stol „Mobilnost radne snage u prekograničnom području Mađarska -Hrvatska”
    Okrugli stol predviđen u okviru projekta „Promocija mobilnosti radne snage (WORK FLOW)”, a provodi se kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska IPA 2007. – 2013. Cilj je prezentirati mogućnosti i primjere dobre prakse vezane uz mobilnost u prekograničnom području.
  • Okrugli stol „Postupak izbora budućih zaposlenika i važnost pripreme za razgovor s potencijalnim poslodavcem – susret poslodavaca i nezaposlenih s ciljem senzibiliziranja nezaposlenih osoba o važnosti pripreme za razgovor s potencijalnim poslodavcem kroz kratko predavanje o temi i predstavljanje primjera iz prakse od strane poslodavaca.
  • Mogućnost korištenja računalnog programa Moj izbor
    Korištenje računalnog program profesionalnog usmjeravanja „Moj izbor” omogućuje pretraživanje baze zanimanja (informacije o 300 različitih zanimanja), testiranje za odabir odgovarajućih zanimanja te pretraživanje informacija o obrazovanju i zapošljavanju na području Republike Hrvatske.
  • Info točka „Mobilnost radne snage” – informiranje nezaposlenih o mogućnostima mobilnosti radne snage u prekograničnom području Mađarska – Hrvatska (Aktivnost vezana uz projekt „Promocija mobilnosti radne snage, WORK FLOW”, koji se provodi kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska IPA 2007. – 2013.),
  • Zatvaranje Sajma poslova i podjela potvrda o sudjelovanju
    Zaključna riječ organizatora, predstavnika sudionika te posjetitelja.

I ove godine Sajam poslova je organiziran uz podršku partnera na lokalnoj razini, koji će na Sajmu predstaviti svoje aktivnosti koje doprinose mogućnostima zapošljavanja, samozapošljavanja i obrazovanja.

Jedan od partnera u organizaciji i održavanju 6. Sajma poslova je i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci