22 stu 2011

ODRŽAN RADNI SASTANAK INICIJATIVE ZA OSNIVANJE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE – LAG-a PODRAVINA

Temeljem već iskazanog interesa predstavnika jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije, 21. studenoga 2011. godine (ponedjeljak) u prostoru Gradske vijećnice Grada Đurđevca, održan je radni sastanak u okviru inicijative za osnivanje Lokalne akcijske grupe – LAG-a na području “đurđevačke Podravine” pod nazivom LAG Podravina.

Organizatori sastanka bili su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i PORA Razvojna agencija, a sastanku su prisustvovali i predstavnici ukupno 8 općina s područja Koprivničko-križevačke županije: Novo Virje, Kloštar Podravski, Molve, Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Novigrad Podravski, Podravske Sesvete

 

Prvi radni sastavan LAG Podravina

Sastanak je otvorio i pozdravio sve prisutne gradonačelnik Grada Đurđevca gospodin Slavko Gračan, dok je moderator sastanka bila gospođa Gordana Kotarščak iz PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Prezentaciju pod nazivom „LEADER program i značaj LAG-a za ruralni razvoj“ održao je gospodin Franjo Babić iz PORE Razvojne agencije, a prezentacija je sadržavala osnovne karakteristike LEADER programa, pregled IPARD programa i opis mjera koje se odnose na LAG-ove, zatim korake u njegovom osnivanju, kao i sredstva koja će uskoro biti na raspolaganju za osnovane LAG-ove u Hrvatskoj.

 

Radni sastanak - LAG Podravina

Nakon prezentacije održana je konstruktivna rasprava svih prisutnih predstavnika jedinica lokalne samouprave vezana uz daljnje pripreme i tijek inicijative za osnivanje LAG-a Podravina, a nakon rasprave definirani su i slijedeći konkretni koraci u osnivanju LAG-a.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci