19 lis 2011

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA I3CT CROSSBORDER CLUSTERING

IPA

 

 

 

 

U utorak 18. listopada 2011. godine u u multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje u Čakovcu održana je početna konferencija projektnih partnera u okviru provedbe projekta  I3CT Crossborder Clustering,a u kojem kao projektni partner sudjeluje PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Opći cilj projekta je poticanje suradnje i sinergije između organizacija ključnih za razvoj gospodarstva koje se temelji na znanju; fakulteta, razvojnih institucija, tehnološko-inovacijskih centara, klastera i malih i srednjih poduzeća na području informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) s obje strane granice.

Konferenciji su prisustvovali glavni korisnik u projektu Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o., kao i predstavnici svih projektnih partnera: Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, te Sveučilište Pannonia – Kampus u Nagykanizsi i Pannon Novum iz Mađarske.

Cilj početne konferencije bila je prezentacija provedbe projekta I3CT Crossborder Clustering široj javnosti, kao i prezentacija svih predviđenih aktivnosti i uloge projektnih partnera.

Svim nazočnima uvodno su se obratili gospodin Ivan Perhoč, župan Međimurske županije, gospodin Dr. Zoltána Birknera PhD, voditelj sveučilišnog kampusa u Nagykanizsi, Sveučilište Pannonia i gospodin Matija Derk, direktor Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o.

Ispred IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007. – 2013., svim nazočnima se obratila gospođa Antonija Bedeniković, predstavnica Info točke iz Osijeka. Zatim je gospodin Ivan Plačko kao voditelj projekta I3CT Crossborder Clustering ispred glavnog korisnika naveo aktivnosti Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. koje će se provoditi u projektu.

Zatim su svoje aktivnosti u projektu prezentirali predstavnici projektnih partnera: Dr. Adrienn Skrop PhD, docent na sveučilišnom kampusu u Nagykanizsi,  mr.sc. Franjo Cimerman ispred Međimurskog IT Clustera i dr.sc. Nevenka Breslauer, dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, gospođa Tamara Kopričec prezentirala je uloge i aktivnosti PORE u projektu, koji je jedan od 3 projekta koje PORA provodi u okviru drugog natječaja IPA prekograničnog programa Mađarska- Hrvatska 2007 – 2013.

Početnoj konferenciji su također prisustvovali i Željka Kolar,

ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, zatim Marta Lenac također iz navedene ustanove, Zlatko Filipović, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije i Ivan Jelić ispred Razvojne agencije Sjever-DAN iz Koprivnice.Predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 415.560,15 EUR-a.

 

InnoinvestInnoinvest

Innoinvest

InnoinvestInnoinvestInnoinvestInnoinvestInnoinvestInnoinvest

 

 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci