12 ruj 2011

OBJAVLJEN DRUGI NATJEČAJ ZA MJERU 302 U OKVIRU IPARD PROGRAMA

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi natječaj za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” u okviru IPARD programa.

Ciljevi unutar Mjere 302: ova mjera treba doprinijeti provedbi Zajedničke poljoprivredne politike i drugih srodnih politika unutar opsega ulaganja u ruralna područja, a posebno povećanju prihoda korisnika iz ruralnog stanovništva kroz razvoj i diversifikaciju ruralnih aktivnosti na farmi i/ili izvan nje, stvaranju novih mogućnosti zapošljavanja kroz razvoj i diversifikaciju ruralnih aktivnosti na farmi i/ili izvan nje, očuvanju postojećih radnih mjesta, povećanju opsega usluga za stanovnike ruralnog područja i poboljšanju kvalitete usluga koje se pružaju i poboljšanju socijalne strukture u ruralnim područjima.

Korisnici sredstava IPARD programa za mjeru 302 mogu biti: fizičke i pravne osobe, u rangu mikro poduzeća, u sustavu PDV-a, 100% u privatnom ili do 25% u državnom odnosno u vlasništvu jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba.

Korisnik treba biti registriran u skladu s nacionalnim zakonodavstvom na početku ulaganja, ako takvu djelatnost obavlja u trenutku podnošenja prijave na Natječaj, na kraju ulaganja, ako tu djelatnost ne obavlja u trenutku podnošenja prijave na Natječaj.

Ulaganja unutar Mjere 302 dozvoljena su za sektore:

*

sektor ruralnog turizma

*

sektor tradicijski obrti

*

sektor izravna prodaja

*

sektor slatkovodnog ribarstva

*

sektor usluga

*

sektor prerade na poljoprivrednim gospodarstvima

*

sektor proizvodnje gljiva

*

sektor obnovljivih izvora energije

Maksimalna ukupna vrijednost prihvatljivih ulaganja po projektu je 150.000 EUR, osim za ulaganja u obnovljive izvore energije gdje je ograničeno na 675.000 EUR.

Iznos potpore je do 50% ukupnog prihvatljivog ulaganja u projekt.

Natječaj traje u razdoblju od 12. rujna do 31. listopada 2011. godine.

Javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama broj 103/2011., a dostupan je i na internetskoj stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja http://www.mps.hr/ipard/, te na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju www.apprrr.hr u rubrici NATJEČAJI, gdje je dostupan i Vodič za korisnike te potrebni obrasci.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, na tel: 048/621­978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci