20 velj 2011

PROJEKT MOBILE REGION – NAJAVA PREKOGRANIČNE KONFERENCIJE O ZAPOŠLJAVANJU U ZALAKAROSU

U srijedu, 23. veljače 2011. godine u Zalakarosu u Mađarskoj u okviru provedbe projekta MOBILE REGION održat će se prekogranična konferencija o zapošljavanju. Na konferenciji će se okupiti svi dionici koji se bave tržištem rada u pograničnom području, te će prezentirati mogućnosti za zapošljavanje u Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i mogućnosti za mobilnost radne snage u pograničnom području i iskustva stečena tijekom dosadašnje provedbe projekta.

Na konferenciji će PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prezentirati mogućnosti financiranja projekata za razvoj ljudskih potencijala u Hrvatskoj i u pograničnom području, kao i svoju ulogu o provedbi projekta MOBILE REGION.

U slijedećem razdoblju provedbe projekta očekuje se održavanje tri Sajma poslova u Hrvatskoj i Mađarskoj, radionice za djelatnike Zavoda za zapošljavanje, zatim radionice za poslodavce, učenike i roditelje i nezaposlene.

Cilj projekta je unaprijediti mobilnost radne snage na prekograničnom tržištu rada kroz uspostavu regionalnog portala za zapošljavanje i jačanje kapaciteta potpornih institucija na tržištu rada u prekograničnom području.

 
Projektni partneri su: Međimurska županija, Zavod za zapošljavanje Županije Zala, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Varaždin i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Partneri suradnici su Udruga mikro regije Hevizi, Udruga općine Keszthely i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Križevci.
 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci