17 velj 2011

OBJAVLJEN NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA CIP-KOMPONENTA INTELIGENTNA ENERGIJA U EUROPI (IEE2011)

Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije (EACI) objavila je natječaj programa CIP u okviru komponente Inteligentna energija Europe (IEE 2011).
 
Cilj natječaja je doprinijeti sigurnoj, održivoj i cjenovno kompetitivnoj energiji u Europi putem promicanja energetske učinkovitosti i racionalnog korištenja energetskih resursa, promicanje novih i obnovljivih izvora energije (OIE), potpora energetskoj diversifikaciji, te potpora korištenju obnovljivih izvora energije u transportu.
 

Prihvatljiva su slijedeća područja:

– STEER – projekti energetske učinkovitosti i korištenja

                  alternativnih izvora energije u transportu,

– ALTENER – projekti proizvodnje i korištenja obnovljivih

                        izvora energije,

– SAVE – projekti energetske efikasnosti u zgradarstvu

                i industriji.
 
Podnositelji projekata mogu biti javne ili privatne osobe iz zemalja članica EU, Norveške, Lihtenštajna, Islanda i Hrvatske. Za provedbu projekta potrebno je partnerstvo od najmanje 3 partnera iz 3 različite države sudionice programa.
 
Projekti se mogu kretati u vrijednosti od 500.000 do 2.500.000 EUR. Iznos sufinanciranja je do 75%, osim projekata obuke građevinskih radnika gdje je sufinanciranje do 90%. Trajanje projekta može biti do 3 godine.
 
Natječaj je otvoren zaključno do 12. svibnja 2011. godine u 17:00 sati, osim za programe kvalifikacijske inicijative i obuku građevinskih radnika kada je datum zatvaranja 15. lipnja 2011. godine u 17:00 sati.
 

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su na web adresi: http://ec.europa.eu/intelligentenergy.

 
Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel. 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci