06 velj 2011

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 7. MEĐUNARODNOM SAJMU PČELARSTVA

U organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, te suorganizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, 5. i 6. veljače 2011. godine, održan je 7. po redu Međunarodni pčelarski sajam.
 
Sajam je održan na sajamskim prostorima Bjelovarskog sajma d.o.o. u Gudovcu pokraj Bjelovara, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te supokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Sajam je svečano otvorio potpredsjednik Hrvatskog Sabora gospodin Josip Friščić. Na sajmu je svoje proizvode na više od dvije tisuće kvadratnih metara zatvorenog izlagačkog prostora predstavilo stotinjak izlagača iz Hrvatske te susjednih zemalja.     
 
Pčelarski sajam 2011.
 

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, na sajmu je nastupilo četvero  izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije: OPG IVANČICA PRILIKA iz Đurđevca, svječarski i medičarski obrt ZDENKINI MEDENJACI, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, OPG ANDREJA GROŠEK iz Glogovca, te obrt za proizvodnju sredstava za dimljenje pčela KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Pčelarski sajam 2011.

Osim izložbenog dijela sajma, sajam se sastojao i od edukativnog dijela, u okviru kojeg je održano devet stručnih predavanja koja su održali istaknuti stručnjaci s područja pčelarstva na slijedeće teme: „Suzbijanje Varooze – slovenska iskustva“, „Priprema pčelinjih zajednica za prve proljetne paše“, „Važnost katastra pčelinje paše u praksi“, „130 godina kontinuiranog izlaženja časopisa „Hrvatska pčela“, „Poticaji u pčelarstvu od 2011.g.”, „Europska gnjiloća – opasna bolest pčelinjeg legla“, “Kuda ide kvaliteta meda?”, „Tehnologija proizvodnje peludi“, „Uzgoj visokokvalitetnih matica za vlastite potrebe i za tržište“ – (primjena Jenter i Nicot aparata).

Ovaj sajam svake godine bilježi povećanje broja posjetitelja, te se može zaključiti da je i ovogodišnji sajam opravdao interes naših izlagača na sajmu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci