03 velj 2011

ZAKLADA ERSTE OBJAVILA NOVI NATJEČAJ U OKVIRU PROJEKTA ACES

 
Zaklada ERSTE objavila  je novi natječaj u okviru projekta  ACES.  Školsku mrežu ACES  osnovala je Zaklada ERSTE 2006. godine u suradnji sa neprofitnom organizacijom VČELI DOM iz Slovačke i Interkulturalnim centrom iz Austrije. ACES ima za cilj povezati nastavnike  i učenike iz srednje i jugoistočne Europe i pružati pomoć u prevladavanju granica.

Međunarodna mreža srednjih škola ACES peti put zaredom organizira natjecanje za prekogranična školska partnerstva. U europskoj godini volontiranja, tema natječaja je: „Izgradite mostove u društvu – volontirajte u vašim zajednicama!“. Jedan od ciljeva godine  volontiranja u Europi je jačanje svijesti ljudi i promoviranje vrijednosti angažiranja u slobodno vrijeme bez financijske naknade.

Teme volonterskih prekograničnih  projektnih prijedloga mogu biti inicijativa pomoći vršnjacima s poteškoćama u razvoju, organizacija koncerata u staračkim domovima, angažiranje mladih i starih  u zaštiti životne sredine, borba protiv diskriminacije i sl.

Projektne prijedloge mogu podnijeti škole iz Hrvatske kao i škole iz 14 zemalja regije  (Albanije, Austrije, BIH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije) zaključno do 30. travnja 2011. godine. Međunarodni žiri izabrat će najbolje projekte, a pobjednici će dobiti financijska sredstva i podršku tijekom provođenja projekta.

Detaljne informacije o projektu ACES možete pronaći na web stranici http://www.aces.or.at.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel.: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci