06 velj 2011

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EUROPSKIH INTEGRACIJA RASPISALO JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA U 2011. GODINI

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija raspisalo je javni natječaj za dodjelu financijske potpore projektima udruga iz područja informiranja hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Natječaj  je usmjeren na poticanje i širenje javne rasprave putem organizacije okruglih stolova, javnih debata, javnih predavanja, tribina, debatnih klubova i to na lokalnoj razini među širom javnosti o temama vezanim uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Cilj natječaja u skladu je s provedbom Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, a javne rasprave moraju biti usmjerene na bolje razumijevanje članstva u Europskoj uniji i moraju obuhvaćati neke od ovih tema: prednosti članstva u EU, konkretni učinci članstva, posljedice pristupanja EU za poljoprivrednike i ribare, prednosti članstva u EU za mlade, mogućnost sudjelovanja u programima EU-a, mogućnost povlačenja sredstava iz fondova EU-a i kulturni identitet nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Pojedina udruga na natječaj može prijaviti jedan projekt, a vremensko ograničenje provedbe projekta vezano je uz proračunsku 2011. godinu. Najviši iznos financijske potpore koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog natječaja je ukupno 50.000,00 kuna, dok je najniži iznos koji se može dodijeliti 10.000,00 kuna.

Sve zainteresirane udruge projekte moraju prijaviti na propisanim obrascima koje mogu dobiti u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracije, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, Zagreb (ulaz u pisarnicu Ministarstva na adresi Đorđićeva 4, Zagreb), ili na internetskim stranicama Ministarstva; http://www.mvpei.hr/ei/default.asp?ru=187&;gl=201102020000011&sid=&jezik=1. Rok za dostavu prijava je do zaključno 7. ožujka 2011. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel.: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci