22 stu 2011

PROJEKT UNIREG IMPULSE

UKRATKO O PROJEKTNIM PRIJEDLOZIMA ODOBRENIM ZA SUFINANCIRANJE U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga objavljen 26. ožujka 2009. godine PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja uspješno je odobreno za sufinaciranje ukupno 5 projektnih prijedloga u kojima PORA sudjeluje kao projektni partner i partner suradnik u suradnji s mađarskim i hrvatskim partnerima.

PROJEKT UNIREG IMPULSE – Regionalna Sveučilišta kao pokretači transnacionalne regije znanja

Unireg Impulse

Vodeći partner bila je Mađarska akademija znanosti, Centar za regionalne studije.

Projektni partneri bili su: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilište u Kaposvaru.
Partneri suradnici bili su: PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Cilj projekta bio je istražiti mogućnosti suradnje između akademskih institucija u prekograničnom području, te razvoj zajedničke strategije za uspostavu transnacionalne regije znanja.

Aktivnosti su obuhvaćale prikupljanje podataka i analizu postojećih razvojnih dokumenata u pograničnom području, identificiranje mogućnosti i potreba, identificiranje dionika razvoja i njihovo povezivanje te uspostava „Ureda za transfer znanja” u Osijeku.
U ovom projektu PORA Razvojna agencija sudjelovala je kao partner suradnik, što znači da nije imala svoj financijski doprinos implementaciji projekta, već je svojim stručnim znanjem i uspostavljenim partnerstvom na području društva i gospodarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji doprinijela kvalitetnijoj provedbi projekta.

Ukupno predviđeno trajanje projekta bilo je 16 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 395.000,00 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci