14 stu 2010

PROJEKT CROSTII – ODRŽANA DRUGA TERITORIJALNA RADIONICA

 

  

 GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
U okviru provedbe projekta „CROST II – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području, u petak 12. studenog 2010. godine u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održana je druga teritorijalna radionica.
 
 
 

Radionica je nastavak prve teritorijalne radionice koja je održana 26. listopada 2010. godine u Őrtilosu u Mađarskoj, a cilj radionice bio je daljnja detaljna razrada projektnih prijedloga koji su definirani tijekom prve teritorijalne radionice. Na radionici su detaljnije prezentirana ukupno tri projektna prijedloga predložena na prvoj radionici u Mađarskoj. Prvi projektni prijedlog prezentirao je Kunos Zoltánné ispred Općine Őrtilos, a prijedlog je vezan za uspostavu turističke lučice na rijeci Dravi. Silvija Lukačin ispred Grada Đurđevca prezentirala je projekt Razvoj mreže biciklističkih staza između Lonjskog polja i Balatona. Béres Gábor ispred Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja prezentirao je mogućnosti izrade prekograničnog edukacijskog programa za izradu strategija integriranog razvoja gradova.

 
 
Radionica je održana u restoranu „Štagelj“, a prisustvovalo joj je 36 sudionika predstavnika institucija vezanih uz razvoj turizma iz Koprivničko-križevačke županije, općinski načelnici, kao i predstavnici prihvatljivih županija s mađarske strane granice. Nakon održane radionice sva tri predložena projektna prijedloga će se u suradnji projektnih partnera s mađarske i hrvatske strane detaljno razraditi i prema metodologiji EU projekata pripremiti za prijavu za raspoložive natječaje u okviru  Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2007-2013.
 
 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci