26 lis 2010

DRŽANA PRVA TERITORIJALNA RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA CROSTII U ÖRTILOSU U MAĐARSKOJ

 

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
U utorak, 26. listopada 2010. godine održana je prva teritorijalna radionica u okviru provedbe projekta CROSTII  u Örtilosu u Mađarskoj za prekogranično područje  mikroregije Csurgó i Nagyatád s mađarske strane i područje Koprivničko–križevačke županije s hrvatske strane, a u svrhu  povezivanja svih relevantnih dionika  za generiranje novih projektnih ideja,  pronalaženje potencijalnih partnera, te prijavu istih na buduće otvorene javne pozive ili programe.  Radionici su prisustvovali predstavnici Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja iz Pečuha, predstavnici Općine Örtilos i Grada Csurgó, predstavnici mikroregije Siklós s mađarske strane, te predstavnici Koprivničko-križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK – Županijske komore Koprivnica, Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, Općine Gornja Rijeka, Općine Ferdinandovac i Grada Đurđevca.
 
Gospodin Keresztúri Zsolt ispred Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja predstavio je mikroregiju Csurgó  i Nagyatád, dok je gospođa Gordana Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavila Koprivničko-križevačku županiju i Regionalni Operativni Program Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2006. – 2013. godine.
 
 

U nastavku radionice definirane su daljnje aktivnosti u projektu, te tri potencijalne projektne ideje: Izrada prekograničnog edukacijskog programa za izradu strategija integriranog  razvoja gradova, Razvoj mreža biciklističkih staza između Đurđevca, Ferdinandovca i Bolha, te izgradnja turističke lučice na rijeci Dravi između Örtilosa i Legrada. 

 
Drugi dan radionice održat će se 12. studenog 2010. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji s ciljem daljnje razrade projektnih ideja prezentiranih na jučerašnjoj radionici.
 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci